Εκδρομή σε Μπάρι – Ρώμη

Εκδρομή σε Μπάρι – Ρώμη

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
«ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

______________________________________________________________________________________

Εκδρομή σε Μπάρι – Ρώμη

 

1η ημέρα: 13/11, Αθήνα – Πάτρα – Απόπλου για Μπάρι
Συγκέντρωση το μεσημέρι στις 12:00 περίπου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλου στις 18:00 για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: 14/11, Μπάρι (Ξενάγηση πόλης)
Νωρίς το πρωί, περίπου στις 09:30 θα φτάσουμε στο Μπάρι. Επιβίβαση στο πούλμαν μας και θα ακολουθήσει επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

rwmh23η ημέρα: Μπάρι (Εκκλησιασμός) – Ρώμη
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε σε ελληνορθόδοξη εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία αλλά και για να λάβουμε την θεία κοινωνία. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το πρωινό μας. Τέλος θα αναχωρήσουμε για την αιώνια πόλη την Ρώμη. Κατά την άφιξή μας θα αργά το απόγευμα θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας έχοντας χρόνο για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 16/11, Ρώμη (Ξενάγηση πόλης – Βατικανό – Κατακόμβες)
Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων χριστιανών. Με την διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που είναι μοναδικός στον κόσμο. Έπειτα θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά του ιστορικού κέντρου και θα καταλήξουμε στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.

rwmh35η ημέρα: 17/11, Ρώμη – Ανκόνα – Απόπλου για Πάτρα
Πρωινό σε μπουφέ και νωρίς αναχώρηση για την Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την μεταφορά μας στην Ελλάδα. Απόπλου στις 14:00 & διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα: 18/11, Πάτρα – Αθήνα
Άφιξη το μεσημέρι περίπου στις 15:00 στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Αθήνα και τέλος εκδρομής.

 

Περιλαμβάνονται

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα – Μπάρι σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές τύπου ΑΒ4
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ανκόνα – Πάτρα σε καμπίνες τετράκλινες εσωτερικές τύπου ΑΒ4
Μεταφορές, μετακινήσεις με Ελληνικό, πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
Ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού και στις κατακόμβες
Μία (1) διανυκτέρευση στο Μπάρι σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Ρώμη σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
Δημοτικοί φόροι πόλεων (6 € περίπου κατ’ άτομο ημερησίως)
Ασφάλιση αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
Επιπλέον γεύματα και ποτά στα δείπνα
Οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο ή που δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

 

Δρομολόγια Πλοίων

13/11 Πάτρα – Μπάρι    18:00 – 09:30 άφιξη στις 14/11
17/11 Ανκόνα – Πάτρα   14:00 – 15:00 άφιξη στις 18/11

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

  • 1ο σημείο: Καλλιμάρμαρο Στάδιο 11:30 (αναχώρηση)
  • 2ο σημείο: Αγία Τριάδα Πειραιά 12:00 (αναχώρηση)

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

210 41 18 602,   210 41 18 640,   ekdromes@pe912fm.com

 

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο VLASSOPOULOS.

 

Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής.
Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης του γκρουπ, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.