Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ρέντη.

Διεύθυνση:
Μακρυγιάννη & Θεσσαλονίκης, 182 33, Άγιος Ιωάννης Ρέντης

Τηλέφωνο: 210 49 20 201

Fax: 210 42 51 337

Ιερείς Ναού:

  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Αντώνιος Φύτρος
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Θεοχάρης
  • Διάκονος π.Γεώργιος Μαργαρίτης

Δείτε φωτογραφικό υλικό του Ναού ΕΔΩ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι Αγιογραφίες του Ιερού Ναού είναι Αγιορείτικης Ναζαρηνής τέχνης.

Ιστορικά Στοιχεία Ιερού Ναού:

Με τίς ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Γ.Σουπιός, ως εμπνευστής και πρωτεργάτης, ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Ραφαήλ Ρέντη Πειραιώς.
Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε ο σχετικός χώρος που κάλυπτε τις ανάγκες για ανέγερση Ιερού Ναού σε ακάλυπτο χώρο οικοπέδου στην συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Θεσσαλονίκης στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ο οποίος κατόπιν συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες αγοράστηκε έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.
Στις 30 Ιουνίου 1981 τοποθετήθηκε σιδηροκατασκευή πενήντα (50) τετραγωνικών μέτρων, η οποία και φιλοξένησε επί δέκα τέσσερα και μισό χρόνια κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες τον Ιερό Ναό “Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Ραφαήλ”.
Στις 2 Φεβρουαρίου 1994, μετά από επίμονο, μακροχρόνιο και δύσκολο αγώνα επί δέκα τέσσερα και πλέον έτη σε μια εργατική και φτωχική περιοχή, όλοι οι κάτοικοι με την αγάπη τους και από το υστέρημά τους υπερέβαλαν εαυτούς συγκεντρώνοντας το απαιτούμενο ποσό που χρειαζόταν και άρχισαν οι εκσκαφές θεμελίων του νέου ενοριακού Ιερού Ναού.
Στις 3 Απριλίου 1994, Γ’ Κυριακή Νηστειών έγινε η θεμελίωση του νέου ενοριακού Ιερού Ναού “Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Ραφαήλ” υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου και στις 15 Απριλίου 1995 ετελέσθησαν τα θυρανοίξια του κάτω Ιερού Ναού που αφιερώθηκε εις την μνήμην των Νεοφανών Μαρτύρων “Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης”.
Στις 3 Απριλίου 2004, ετελέσθησαν τα θυρανοίξια του άνω Ενοριακού Ιερού Ναού, αφιερωμένου εις την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου στην συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Βαΐων, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.
Στις 8 Οκτωβρίου 2006, ετελέσθησαν με κάθε μεγαλοπρέπεια και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τα εγκαίνια του ενοριακού Ιερού Ναού “Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Ραφαήλ”, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, παρουσία του κτήτορα Πρωτοπρεσβυτέρου Αντωνίου Γ. Σουπιού, ο οποίος αξιώθηκε από τον Θεό μετά από 25 χρόνια άοκνου αγώνα να αντικρύσει τον ναό που εμπνεύστηκε και τόσο αγάπησε να εγκαινιάζεται.
Σήμερα ο Ιερός Ναός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποπερατώσεως και έχει ξεκινήσει η αγιογράφησή του.
Ο Ιερός Ναός  πανηγυρίζει δύο φορές το χρόνο: στις 15 Αυγούστου, ημέρα εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Τρίτη του Πάσχα, ημέρα μνήμης των Νεοφανών Μαρτύρων
Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.