Κατηχητικά και Νεανικές Συντροφιές

Σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, λειτουργούν Κατηχητικά Σχολεία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού, καθώς επίσης και Νεανικές Συντροφιές για νέους και νέες γυμνασίου και λυκείου.

Επίσης λειτουργούν ομάδες αποφοίτων και φοιτητών, καθώς και πλειάδα παιδικών και νεανικών δραστηριοτήτων. 

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (210 45 14 833) και από τις Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας. 

Κατηχητικά Βοηθήματα    |   Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις    |   Υπεύθυνοι Ιερείς

Σχετικές Ειδήσεις

Μητροπολίτης Πειραιώς: Το χαμόγελο του Θεού, δια των παιδιών μας, μας χαρίζει ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα.

Το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και συμμετείχαν μουσικά σύνολα από Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αρχικά ευχαρίστησε τους υπευθύνους των χορωδιών, τους Πατέρες που έχουν … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: Το χαμόγελο του Θεού, δια των παιδιών μας, μας χαρίζει ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα.

Ευλογία Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ακολουθεί κείμενο από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς. Με την χάρη Του Θεού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η όμορφη εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ενώ στη συνέχεια … Continue reading Ευλογία Βασιλόπιτας του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εύχομαι να ζήσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι στις φάτνες της καρδιάς μας».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 η κεντρική Εορταστική Εκδήλωση του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς με την ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Νέες και νέοι από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της τοπικής μας Εκκλησίας, μέσα από ήθη, έθιμα, παραδόσεις, Χριστουγεννιάτικα … Continue reading Μητροπολίτης Πειραιώς: «Εύχομαι να ζήσουμε τα Χριστούγεννα και πάλι στις φάτνες της καρδιάς μας».

Σύναξη επιμόρφωσης στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιμορφωτική σύναξη στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την φετινή κατηχητική χρονιά, στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. Ομιλητής ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Σπανός με θέμα: «Ο κατηχητής στην σημερινή εποχή». Ο … Continue reading Σύναξη επιμόρφωσης στελεχών κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Στην Εκκλησία μπορείτε να στερεώσετε τη ζωή σας και στην Εκκλησία θα βρείτε έναν ασφαλή δρόμο που μπορείτε να πορευθείτε. Σ’αυτό θα σας βοηθήσουν οι κατηχητικές συνάξεις”. Με την παρουσία παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων τους, σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα με πολλές συγκινήσεις και σε ατμόσφαιρα που θύμιζε … Continue reading Ηχηρό το κάλεσμα του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στα παιδιά του Πειραιά για να ακολουθήσουν το δρόμο του Χριστού και της Εκκλησίας!

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την έναρξη του νέου Κατηχητικού έτους 2023 – 2024.

  Μ Η Ν Υ Μ Α ΤΟΥ ΣΕΒ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΠΙ ΤΗι ΕΝΑΡΞΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2023-2024    ­ Αγαπητά μου παιδιά,   Το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής του τόπου μας είναι οι Ενοριακές εκκλησιές μας. Δοξάζουμε το Θεό που μας δίνει και τούτη τη χρονιά την πολύτιμη ευκαιρία να ξεκινήσουμε τις Κατηχητικές … Continue reading Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την έναρξη του νέου Κατηχητικού έτους 2023 – 2024.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ομιλιτής στο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

Με την παρουσία και την ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ.Εφραίμ, ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 το διήμερο Συνέδριο Στελεχών Νεοτητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές μας εγκαταστάσεις στο Πειραϊκό Χωριό, στην Παιανία Αττικής. Καλωσορίζοντας με θερμά λόγια τον Γέροντα Εφραίμ και την συνοδεία … Continue reading Ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ομιλιτής στο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς.

Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του διήμερου Συνεδρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής. Νωρίς το απόγευμα, τελέστηκε ο Αγιασμός έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος. Εν συνεχεία οι αντιπρόσωποι των ενοριών … Continue reading Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος