Γυμνάσιο I.M. Πειραιώς

Διευθύντρια:   Κυριακή Κούβαρη
Διεύθυνση:   Kαλοκαιρινού 112, 185 46, Ταμπούρια Πειραιάς
Τηλέφωνο:   210 46 10 915
Ιστοσελίδα:  gymnasio.ekpaideutiria-imp.gr
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  info@gimnasio-imp.gr

 

 

Η ίδρυση του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς γεννά σε όλους εμάς μια ανείπωτη χαρά. Η συνέχιση της εκπαιδευτικής προσπάθειας του Δημοτικού Σχολείου, είναι πλέον γεγονός και η συγκίνηση είναι μεγάλη.

Ο στόχος

αυτού του πραγματικά μοναδικού σχολείου, επεκτείνεται και στις επόμενες εκπαιδευτικές βαθμίδες και δεν είναι άλλος από την ανθρωπιστική παιδεία και αγωγή. Μέσω αυτής ο άνθρωπος οδηγείται στη θέωση, που είναι άλλωστε και ο βαθύτερος σκοπός της ύπαρξής του. Μια Παιδεία με εκκλησιολογικό προσανατολισμό, δε βρίσκεται έξω από τον κόσμο, αλλά είναι ο κατεξοχήν κόσμος του κόσμου. Η Εκκλησία, επί της ουσίας ασκεί πολιτικό έργο, αφού το ενδιαφέρον της για την πόλη και τον πολίτη σχετίζεται με το όραμα για τη μεταμόρφωση της επίγειας και τη βίωση της ουράνιας πολιτείας.Το σχολείο μας αφουγκράζεται τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στο να προσφέρει στους μαθητές του σύγχρονη εκπαίδευση και πολλαπλές επιλογές στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής τους πορείας.Θέλουμε τους μαθητές μας κριτικά και σφαιρικά σκεπτόμενους, με ενεργό εμπλοκή στα γεγονότα που τους καθορίζουν. Οραματιζόμαστε να πλαισιώσουμε το σχολείο μας με μαθητές που είναι ερευνητές, ανοιχτόμυαλοι μα πάνω από όλα γεμάτοι από αγάπη για τον άνθρωπο.

 

Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα απόκτησης ενός συνόλου γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών απαραίτητων στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προωθεί τη σημασία των υψηλών επιδιώξεων στα πλαίσια πάντα της ευγενούς άμιλλας.

Aκολουθεί την αρχή της ισοτιμίας απέναντι σε όλους τους μαθητές

Aναπτύσσει στους μαθητές το αίσθημα της προσωπικής αξιοσύνης καθώς και την αίσθηση του “ανήκειν”

Eνθαρρύνει την πρωτοβουλία και αναδεικνύει την αξία της κοινωνικής προσφοράς.

Προετοιμάζει τους μαθητές για τη μελλοντική τους ενασχόληση με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας.

Aντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή ως μοναδική προσωπικότητα. Σέβεται τις ιδιαιτερότητές του, τις κλίσεις του και τα ταλέντα του.

Σε αυτή μας την προσπάθεια εμπνευστή και αρωγό έχουμε τον Mητροπολίτη μας κ.κ. Σεραφείμ. Αντλούμε δύναμη από το σθένος του, βασιζόμαστε στην ακεραιότητα του χαρακτήρα του, εμφορούμαστε από την αλήθεια των λόγων και των έργων του.

Με ειλικρινή την πρόθεση  να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο… ξεκινάμε!