ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΚΡΟΑΣΗ ( LIVE )

Ο προστάτης  Άγιος του Ραδιοφωνικού Σταθμού

“Πειραϊκή Εκκλησία” Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

 

Διαβάστε ΕΔΩ τον βίο του Αγίου Πορφυρίου και την ιδιαίτερη σχέση του με την “Πειραϊκή Εκκλησία”.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Είναι ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Τότε που δεν υπήρχε κάτι ανάλογο. Και ήταν ένα πρωτότυπο τόλμημα. Ίσως λίγοι να ήταν εκείνοι που πίστεψαν στο όραμα της δημιουργίας ενός εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού. Πόσο παράξενα άραγε μπορεί να ακουγόταν τότε… Να όμως που πέρασαν τα χρόνια από εκείνο τον Οκτώβριο του 1988 και πλέον η ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ εδραίωσε την παρουσία της στο ραδιοφωνικό χάρτη της Αττικής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ακούγεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και μέσα από την ιστοσελίδα της, σε κάθε γωνιά της υδρογείου. Τότε είχε ξεκινήσει με ένα σύντομο πρόγραμμα που κρατούσε λίγες ώρες καθημερινά. Χρόνο με το χρόνο το πρόγραμμα μεγάλωνε και σύντομα κάλυψε ολόκληρο το 24ωρο με την προσθήκη του Νυχτερινού Ραδιοφώνου, του 8ωρου δηλαδή προγράμματος που καλύπτει τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Ένα από τα πρώτα μελήματα της Πειραϊκής Εκκλησίας ήταν η μετάδοση των ακολουθιών της Εκκλησίας. Δύσκολο στην αρχή, μα και πάλι η θέληση των ανθρώπων και η ευλογία του Θεού έκανε την επιθυμία πραγματικότητα. Καθημερινά πλέον υπάρχουν απ’ ευθείας μεταδόσεις του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Έτσι, ύστερα από τόσα χρόνια, η Πειραϊκή Εκκλησία έγινε από το καλοκαίρι του 2004 (με την προσθήκη στο ηχητικό σήμα της) αυτό που πάντα επιθυμούσε ο ιδρυτής και καθοδηγητής της, ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κυρός Καλλίνικος. Έγινε το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας. Και η φωνή της έφτασε σε κάθε άκρη της γης.

Τι μοναδικό συναίσθημα, αλήθεια, η φωνή του σταθμού να φτάνει παντού. Μία δικαίωση όλων αυτών των χρόνων, μία μεγάλη ηθική ανταμοιβή του κόπου όλων των συνεργατών του σταθμού. Από τη μέρα που δημιουργήθηκε, περισσότεροι από 500 άνθρωποι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, στηρίζοντας μία προσπάθεια που ξεκινούσε μέσα από την ψυχή και έφτανε μέχρι ψηλά στον ουρανό. Σαν προσευχή προς τον ίδιο το Θεό.

Σήμερα, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του σταθμού, στα 4 ψηφιακά στούντιο και στους υπόλοιπους χώρους εργάζονται σε μόνιμη βάση 12 υπάλληλοι και παράγουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα 150 εθελοντές συνεργάτες. Αυτό είναι μία ακόμη μεγάλη πρωτοτυπία του σταθμού. Συνεργάτες, οι παραγωγοί του σταθμού, έρχονται στην ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ από κάθε γωνιά της Αττικής, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και προετοιμάζουν το 24ωρο πρόγραμμα χωρίς αμοιβή. Μιλάνε για το Θεό με λόγια καρδιάς. Στην ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν υπάρχει σχολιασμός της επικαιρότητας ούτε πολιτικός λόγος. Άλλωστε ο δικός μας λόγος είναι πνευματικός, λόγος ελπίδας και παρηγοριάς, λόγος δύναμης. Όσο δε για τη δική μας επικαιρότητα, αυτή δεν είναι άλλη από την αιωνιότητα.

Με τις ευχές και την πνευματική καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ.Σεραφείμ, αλλά και τις προσευχές όλων των ακροατών μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια ελπίζοντας στο Θεό πως η προσφορά μας ξεκινάει από τη γη για να καταλήξει στον ουρανό, όχι σαν απλό ραδιοφωνικό κύμα, αλλά σαν ελπίδα ζωής αιωνίου. Ο άξονας του προγράμματος της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι η αλήθεια του Ευαγγελίου, τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως και η Παράδοση της Εκκλησίας μας. Χωρίς φανατισμούς και μισαλλοδοξία, ταυτόχρονα όμως και χωρίς υποχωρήσεις, η φωνή μας παραμένει Ορθόδοξη και Ελληνική. Ο Θεός ας μας στηρίζει στον αγώνα μας. Και ας κάνει το ραδιοφωνικό μας σταθμό ικανό να προσφέρει ζωντανή μαρτυρία του ενός και μόνου επίκαιρου μηνύματος, της Αγίας Γραφής. Αυτή είναι η ταυτότητα του σταθμού μας. Αυτή είναι η προσπάθεια της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Αυτό είναι το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας.