Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνης

Διεύθυνση: Πλούτωνος & Τριπόλεως, 185 43, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 42 06 256

Φαξ: 210 42 06 683

Ιερείς Ναού:

  • Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Κατσουρός
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Καθρέπτης

Ιστορικά Στοιχεία Ιερού Ναού:

Ο Ι. Ν. Αγ. Μαρίνης Καραβά-Πειραιώς, εμφανίζεται μετά τον πόλεμο του 1940 να υπάρχει ως παρεκκλήσιον (ξύλινη παράγκα). Στη συνέχεια συμπληρώνεται ως μικρός Ναός κατασκευασμένος με πέτρα και ξύλο. Έτσι, όπως ήταν, στις 31 Ιουλίου 1953 με Βασιλικό Διάταγμα, ο παλαιός Ναός γίνεται ενοριακός και ιδρύεται ξεχωριστή Ενορία στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα, όμως, με αυτό, δωρίζεται από παρακείμενους κατοίκους της περιοχής οικόπεδο, προς την βορεινή πλευρά του παλαιού Ιερού Ναού. Λίγα χρόνια αργότερα, στο δωρηθέν οικόπεδο θεμελιώνεται και ανοικοδομείται το σημερινό παρεκκλήσιο του Αγ. Στυλιανού, όπου το έτος 1962 εγκαινιάζεται.
Επάνω σ’ αυτό το παρεκκλήσιο αρχίζει και κτίζεται ο σημερινός Ι. Ν. της Αγ. Μαρίνης, όπου τον Μάϊο του 1979 εγκαινιάζεται επίσημα από τον τότε Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο.
Από την ίδρυση του Ιερού Ναού ως ενορία (το 1953), οι εφημέριοι που κατά σειράν υπηρέτησαν σ’ αυτόν, ήσαν οι εξής: π. Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, π. Δημήτριος Θεοδώρου, π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Αρχιμ. π. Εμμανουήλ Κουμπής, π. Χρήστος Ηλιάδης και π. Νικόλαος Αντωνίου.