Βρεφονηπιακός Σταθμός – Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο

Γενικός Διευθυντής:   Δημήτρης Πετρούνιας, Ψυχολόγος
Διευθύντρια:  Γιώτα Τιλκερίδου
Διεύθυνση:   Kαλοκαιρινού 112, 185 46, Ταμπούρια Πειραιάς
Τηλέφωνο:   210 46 34 113
Ιστοσελίδα:  ekpaideutiria-imp.gr/nipiagogionew
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:  paidikos.imp@gmail.com

 

Η αγωνία της Πειραϊκής Εκκλησίας για τη νεολαία, οδήγησε το 1991 στη δημιουργία του πρότυπου Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, μέσα στο μεγάλο έργο που επετέλεσε και το πλήθος των δραστηριοτήτων που πρόσφερε με αγάπη στο λαό, ξεχώρισε την καθοδήγηση και στήριξη της νεότητας!

Ο Σεβασμιώτατος, εμπνευστής και δημιουργός αυτής της πρωτοπόρου ιδέας, της λειτουργίας του πρώτου αυτού εκκλησιαστικού Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου στην Ελλάδα, θέλησε να προσφέρει σωστό ξεκίνημα στις αυριανές προσωπικότητες βασισμένο στις κρυστάλλινες αρχές, αξίες και ιδανικά της Πίστης μας.Με δεδομένα επιστημονικά ότι η προσχολική ηλικία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί το μέλλον του παιδιού και ότι κατά την περίοδο αυτή το νήπιο αναπτύσσεται σωματικά και πνευματικά περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο της ζωής του, η ευθύνη για σωστή διαπαιδαγώγηση είναι μεγάλη!

Στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιερᾶς Μητροπόλεως Πειραιώς, την μικρή όαση μέσα στην τσιμεντούπολη, τα παιδιά συναντούν αυτό που είναι φυσικό και αυτονόητο αλλά και το οποίο τούς λείπει. Τα πολλά παιδιά της παραδοσιακής οικογένειας και τα αξέχαστα παιχνίδια της χαμένης τώρα πια γειτονιάς!

Στόχος του πρότυπου Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Πειραϊκής Εκκλησίας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά βιώματα που θα τούς μείνουν αξέχαστα. Βιώματα που ξεκινούν κάθε πρωί από την Προσευχή και την έπαρση της Σημαίας…

Τα χρόνια πέρασαν και την σκυτάλη της πνευματικής καθοδήγησης ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος με περισσή φροντίδα και αγάπη περιβάλλει την προσχολική ηλικία, τα πιο ευαίσθητα χρόνια της ζωής μας. Ο Σεβασμιώτατος, παρά τις δύσκολες έως τραγικές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, αγωνίζεται και αγωνιά ακατάπαυστα για την σωστή και εποικοδομητική διαπαιδαγώγηση των αυριανών Ελλήνων με βάση τις Ελληνορθόδοξες αρχές και την Παράδοσή μας.

Χάρη στην δική του έμπνευση και ευλογία γίνεται κατορθωτή η συνέχιση της πρότυπης και καινοτόμου καθημερινής αυτής προσφοράς στην ελπίδα του τόπου μας, τα παιδιά μας!