Εορτασμός Έπους 1940 στα Σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς

Εορτασμός Έπους 1940 στα Σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς

Εορτάσθηκε το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο αμφιθέατρο των σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας από το Γυμνάσιο την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 από το Δημοτικό Σχολείο.

Στις δύο γιορτές παρευρέθησαν οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών.

Στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης και ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σενασμιωτάτου κ. Αλφιέρης Δημήτριος. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του για την ημέρα ευχήθηκε στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Κούβαρη Κυριακή, το Διδακτικό προσωπικό, τα παιδιά του σχολείου και στους παριστάμενους να φυλάτουν Πίστη και Πατρίδα όπως ηρωικά έπραξαν κατά το 1940 και οι πρόγονοί μας. Κατά τη διάρκεια της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέδωσε τη σημαία του Γυμνασίου για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στους αριστούχους μαθητές. Παρουσιάστηκαν επικαίρα θεατρικά έργα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία απήγειλαν ποιήματα και τραγούδια προς τιμή όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν κατά το Έπος του 1940 και τη Γερμανική Κατοχή που ακολούθησε.

Στην εκδήλωση του Γυμνασίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καπογιάννης μαζί με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σενασμιωτάτου κ. Αλφιέρης Δημήτριος. Ο π. Νήφων μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου στη Διευθύντρια του Σχολείου κα Μπούκα Αλεξία, στο Διδακτικό προσωπικό και σε όλα τα παιδιά, ενώ κατά τη διάρκεια της εορτής παρέδωσε τη σημαία του Δημοτικού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στους αριστούχους μαθητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την μεγάλη χαρά να παρουσιάσουν στους παριστάμενους, του γονείς και συγγενείς τους δραματοποιημένα κείμενα της κας Μερόπης Σπυροπούλου μα και παράλληλα την τιμή να τα παρακολουθήσει αυτοπροσώπως η ίδια η κα Σπυροπούλου, η οποία είχε προσκληθεί από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου. Κατά την εορτή η κα Σπυροπούλου τιμήθηκε για το τόσο σπουδαίο έργο που προσφέρει στην νεολαία και την κοινωνία μας. Επίσης παρευρέθηκε έπειτα από σχετική πρόσκληση και τιμήθηκε και ο πρώτος Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παπαθεοχάρης Ιωάννης.

Φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία της Ι.Μ. Πειραιώς μπορείτε να βρείτε στον Ιστότοπο της Νεότητας πατώντας εδώ.