Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Καραβά

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 26, 185 43, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 42 06 194

Fax: 210 42 06 703

Ιερείς Ναού:

  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Τσιμούρης
  • Αιδεσιμ. Πρεσβύτερος π.Δημήτριος Κατσουρός
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Αναστάσιος Βασιλόπουλος
  • Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Σπυρίδων Τσιμούρης

Δείτε φωτογραφικό υλικό του Ναού και της Κατακόμβης του Αγίου Ταρσιζίου ΕΔΩ.

Ιστορικά Στοιχεία Ιερού Ναού:

Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά ιδρύθηκε στις 22 Ιουνίου 1945 με βασιλικό διάταγμα το οποίο δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως υπ. Αριθμ. 172 της 6ης Ιουλίου 1945 και επί αρχιερατείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Δαμασκηνού. Ως ενοριακός ναός ορίστηκε αρχικά ο Παλαιός Ναός των Αγίων Αναργύρων (σημερινό παρεκκλήσιο).

Ο Θεμέλιος λίθος του νέου Ιερού Ναού τέθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1949, από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Γεώργιο, παρουσία πλήθους πιστών, κυρίως προσφύγων από την Μικρά Ασία οι οποίοι αποτελούσαν τότε τον κύριο κορμό των κατοίκων της περιοχής. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια καθώς και η στατική μελέτη του Ναού εκπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του γνωστού στον Πειραιά Αρχιτέκτονα Γεωργίου Νομικού.

Τα θυρανοίξια του νέου ναού πραγματοποιήθηκαν περίπου 15 χρόνια αργότερα, το 1963 από τον Μητροπολίτη Θαυμακού (μετέπειτα Μητροπολίτη Μάνης) κυρό Χρυσόστομο, παρουσία του τότε τοποτηρητή, Μητροπολίτη Ύδρας – Σπετσών και Αιγίνης κυρού Προκοπίου.

Ο Ναός ιστορήθηκε σταδιακά τα επόμενα χρόνια και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον Αγιογράφο κο Ιωάννη Βασιλόπουλο.