Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 65, 182 33, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 49 05 125

 

Το Πνευματικό Κέντρο, έχει τα ίδια στοιχεία με τον Ιερό Ναό.

 

 

 

 

Ιερείς Ναού:

Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Παππάς

Ιστορικά Στοιχεία Ιερού Ναού:

Οι πρώτες ιστορικές καταβολές της υπάρξεως του ναΐσκου του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού ανέρχονται στα τέλη του 19ου αιώνα, περί το 1896.

Η πρώτη δωρεά γης προς τον μικρόν ναόν του Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού Ρέντη ανεβρίσκεται στο υποθηκοφυλάκιο Αθηνών από την 24ην Νοεμβρίου του 1904 υπό του Ιωάννου Λεγάκη και στη συνέχεια υπό του ιδίου το 1911, το 1913, το 1927 και το 1928.

Με το Διάταγμα υπ’ αριθ. 404 «Περί ιδρύσεως ενοριακού Ναού Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού του Δήμου Αγίου Ιωάννου Ρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς …» της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως του Βασιλείου της Ελλάδος της 20ης Ιουνίου 1968, «ιδρύεται ως ενοριακός Ναός ο επ’ ονόματι του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού τιμώμενος Ιερός Ναός του Δήμου Αγίου Ιωάννου Ρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς …»

Από το Γραφείον Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ο.Δ.Ε.Π.) εκδίδεται η άδεια υπ’ αριθ. 497/1987 για ανακατασκευή και επισκευή της στέγης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Βαπτιστού Ρέντη, έργο το οποίο θα εκτελεσθή υπό την επίβλεψιν του αρχιτέκτονα Αγγέλου Κυρίτση.
Το κύριο κτήριον του Ναού είναι 170 τ.μ. κτισμένο σε οικόπεδο των 319 τ.μ. και με πλήρης κυριότητα 100%, η οποία ευρίσκεται στον υποθηκοφυλάκιον Νίκαιας και έχει δηλωθεί το 2010 στο Εθνικόν Κτηματολόγιον.

Στον νέον πλέον Ναό από το 1987 έως και το 2012 υπό την μέριμναν των πατέρων: Ιερομονάχου Αυγουστίνου, του Πρωτοπρ. Δημητρίου Γκούμα και του Πρωτοπρ. Ιωάννου Παππά και των αντίστοιχων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων πραγματώνεται όλη η εσωτερική αγιογραφία του Ιερού Ναού και του εικονοστασίου. Επίσης γίνεται η διαμόρφωση και ο ευπρεπισμός του εξωτερικού χώρου της αυλής, καθώς και η κατασκευη και η εκτέλεση νέου ξύλινου στεγάστρου επί της αυλής υπό την επίβλεψιν του πολιτικού μηχανικού Όμήρου Ιωακιμίδη.

Και τέλος, καθαγιάζεται ο Ενοριακός μας Ναός με την τέλεσιν των εγκαινιίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη κ.κ.Σεραφείμ την 23ην Σεπτεμβρίου του έτους 2012.

Οι ιερείς που διαδοχικώς υπηρέτησαν από το 1987 στο Ναό:
Ο Ιερομόναχος Αυγουστίνος Χατζηστιλής, Πρωτοπρ. Αντώνιος Σουπιός, ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκούμας. Από το 2006 έως και σήμερα στον Ιερόν Ναό υπηρετεί ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Παππάς.

 

Leave Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

two × three =