Θείο Κήρυγμα – Μελέτη Αγίας Γραφής

Θείο Κήρυγμα – Μελέτη Αγίας Γραφής

Η διδασκαλία του λόγου του Θεού αποτελούσε, από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια πολύ σημαντικό διακόνημα – χάρισμα της εκκλησιαστικής κοινότητας διότι έκανε γνωστό το σωτηριώδες μήνυμα του Χριστού στους μη μυημένους αλλά και διότι στήριζε τους εν Χριστώ αδελφούς. 

Στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς το θείο κήρυγμα διακονείται κατ’ αρχήν από τον Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ , ο οποίος κηρύσσει κάθε φορά που ιερουργεί σε Ναό του Πειραιά, στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ή στις πανηγύρεις.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, σε όλη την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατεί στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, και στη συνέχεια εκφωνεί εσπερινό κήρυγμα πνευματικής οικοδομής και συγκρότησης. 

Η Ακολουθία του Εσπερινού αρχίζει στις 7.00 μ.μ. και το εσπερινό κήρυγμα στις 8.00 μ.μ.
  
Το θείο λόγο κηρύσσουν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ελευσίνος κ. Ιερόθεος, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κρητικός, οι κήρυκες Θείου Λόγου Αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Παπασταύρου, Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Αργύρης, Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μπόγρης, Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Ψάρρης, Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος και Πρωτοπρεσβύτερος Ιγνάτιος Παπασπηλιόπουλος καθώς και οι Θεολόγοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται κατά τον εκκλησιασμό των σχολείων, προκειμένου το σύντομο κήρυγμα προς τους μαθητές να είναι προσιτό, κατανοητό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των σημερινών νέων.

Στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς λειτουργούν Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής σε όλες τις ενορίες, με ετήσιο επιμελημένο πρόγραμμα μελέτης του καινοδιαθηκικού λόγου.

Επίσης λειτουργούν και Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής για νέα ζευγάρια.

 

Πληροφορίες

 Ι. Ναός Αγίων Αναργύρων
Καραβά
Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος
π. Βασίλειος Τσιμούρης
τηλ. 210 4206194

Ι. Ναός Αγίου Ελευθερίου
Καμινίων
Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος
π. Κωνσταντίνος Σαμπούρ
τηλ. 210 4178778

Ι. Ναός Αγίας Αικατερίνης
Καστέλλας
Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος
π. Ιωάννης Σαρρής
τηλ. 2104136606