Πολιτιστικά

Δραστηριότητες πολιτιστικού περιεχομένου φιλοξενούνται στα Πνευματικά Κέντρα πολλών ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με στόχο την επαφή κυρίως των νέων ανθρώπων με τα πολιτιστικά αγαθά της παράδοσής μας.

· Νεανικές Χορωδίες, παρουσιάζουν πλούσια προγράμματα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Πειραιώς.

· Παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα, για νέους που επιθυμούν να μάθουν τους λεβέντικους εθνικούς χορούς μας και να εμφανισθούν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

·
Ενοριακά Νεανικά Κέντρα, με αίθουσες παιχνιδιών, βιβλιοθήκες, ειδικά προγράμματα εκδρομών, εξορμήσεων και αθλητικών συναντήσεων για νέους.

·
Φοιτητικά – Νεανικά Συνέδρια, οργανώνονται σε ετήσια βάση, καλύπτοντας όλους σχεδόν τους τομείς του νεανικού-ποιμαντικού έργου.

·
Γιορτές Νεολαίας, οργανώνονται από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως σε αίθουσες εκδηλώσεων ή ανοιχτούς χώρους, με τη συμμετοχή πολλών νέων και του λαού.

·
Εκθέσεις, Πολιτιστικές εκδηλώσεις και Εκθέσεις βιβλίου, χειροτεχνίας, αγιογραφίας και παραδοσιακών κειμηλίων διοργανώνονται συχνά καλύπτοντας ένα σημαντικό έλλειμμα στον τομέα της ενημέρωσης γύρω από τον πολιτισμό.

·
Θεατρική Ομάδα που από το 1987 δημιουργήθηκε και λειτουργεί παρουσιάζοντας με εξαιρετική επιτυχία θεατρικά έργα, προσφορά των νέων της τοπικής μας Εκκλησίας. 

·
Ειδικές εκδηλώσεις πραγματοποιεί η Μητρόπολη για επιστήμονες και επαγγελματίες, στη μνήμη των προστατών Αγίων τους (π.χ. των Τριών Ιεραρχών για τους εκπαιδευτικούς, του Αγίου Αντύπα για τους οδοντιάτρους, των Αγίων Σπετσιωτών Νεομαρτύρων για τα Επιμελητήρια του Πειραιά κλπ).