Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στα Εκπαιδευτήρια της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε στα Εκπαιδευτήρια της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ.

Μία ξεχωριστή επίσκεψη δέχθηκαν σήμερα Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 τόσο το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό όσο και τα παιδιά που φοιτούν στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμοδιότητα της οποίας είναι και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί της χώρας.

Την κα Μιχαηλίδου υποδέχθηκε στον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος και την ξενάγησε στους χώρους των πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεών μας, με την ίδια την κα Υφυπουργό να εκφράζει εμφανώς την μεγάλη της χαρά και ευχαρίστηση για τα όσα αντίκριζε, αλλά και με τα όσα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί την ενημέρωναν.

Επισκεπτόμενη όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, έτυχε θερμής και ιδιαίτερης υποδοχής και από τους μαθητές και τις μαθήτριες αφού πρόσφεραν στην ίδια και τους συνεργάτες της κέρασμα, τους τραγούδησαν και τους έκαναν κοινωνούς της δικής τους όμορφης καθημερινότητας που ζουν εντός των Εκπαιδευτηρίων μας. Μάλιστα της δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσει και από το φαγητό το οποίο είχε μαγειρέψει, όπως γίνεται καθημερινά, το προσωπικό κουζίνας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου.

Ως ενθύμιο της παρουσίας της στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο η κα Μιχαηλίδου έλαβε ένα ψηφιδωτό που έφτιαξαν τα παιδιά με τη βοήθεια της υπευθύνου των εικαστικών, καθώς και τα βιβλιοτετράδια με προγραφικές και προμαθηματικές ασκήσεις τα οποία και αποτελούν εκδόσεις των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Φανερά ενθουσιασμένη η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι με την πράξη αυτή αναδεικνύεται, μεταξύ των άλλων, και η σπουδαιότητα αυτού του έργου με τον Σεβασμιώτατο να την διαβεβαιώνει ότι η τοπική μας Εκκλησία θα βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση της πολιτείας προκειμένου να βοηθήσει σε κάθε καλή δράση που ως στόχο θα έχει τόσο την μόρφωση όσο και την ουσιαστική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας .

Στην συνέχεια ο Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου και επόπτης των Εκπαιδευτηρίων μας κ.Δημήτριος Αλφιέρης, ξενάγησε την κα Μιχαηλίδου και στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της τοπικής μας Εκκλησίας, επισημαίνοντάς της πως ένας από τους βασικούς στόχους του ιδρύματος είναι, στηριζόμενα τα παιδιά στην παράδοσή μας, στα ήθη και τα έθιμά μας, να μπορούν να αναπτύξουν μία υγιή και δυναμική προσωπικότητα που θα βοηθήσει τα ίδια και τις οικογένειές τους να προοδεύσουν και να αποτελέσουν την χρυσή ελπίδα του τόπου μας. Επίσης ενημερώθηκε από τον κ.Αλφιέρη για τα σύγχρονα ψηφιακά προγράμματα και τους διαδραστικούς πίνακες που υπάρχουν στις αίθουσες διδασκαλίας και οι οποίοι είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εκπαιδευτική μονάδα.

Η κα Μιχαηλίδου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να συγχαρεί τους δασκάλους και τους καθηγητές για το πρότυπο και θαυμάσιο έργο τους στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και με τους μαθητές από τους οποίους η ίδια άντλησε δύναμη και χαρά. Συνομίλησε επίσης και με ειδικούς ψυχοπαιδαγωγούς οι οποίοι ενισχύουν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αλλά και το θεσμό της οικογένειας, ενώ δεσμεύθηκε να βρεθεί και σε μία από τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας.

Τους συνόδευαν η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων κα Ιωάννα Κονίδη, η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων κα Κυριακή Κούβαρη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ.Γιάννης Γρηγοράκης, και η Διευθύντρια του Λυκείου κα Μυρσίνη Σφαιρίδου.