Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως Ιερούργησε σήμερα Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του οσιοτάτου ιεροδιακόνου π.Αντωνίου Σαβιολίδη.

Απευθυνόμενος προς τον νέο, πλέον, Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε πως «σήμερα παίρνεις το μέγιστο της Ιερωσύνης». «Ο κάθε άνθρωπος είναι Ναός του Θεού, ο Ιερεύς όμως επιπροσθέτως, είναι και η Αγία Τράπεζα του Θεού», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντάς του πως εκχωρεί τη ζωή του στον Κύριο Ιησού Χριστό.

Αναφερόμενος στην σημερινή εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, γεγονός που συνέβη στο Ναό των Βλαχερνών, ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για την Παναγία υπογράμμισε πως «σε αυτή τη μάνα σε παραδίδουμε σήμερα αδελφέ Αντώνιε. Σε αυτή τη μάνα τη στοργική για όλους μας, σε αυτή την Κυρία του κόσμου». «Στην Ευλογία της και στην αγάπη της». «Η ευχή όλων μας είναι η Παναγία να σε αναλάβει για όλη σου τη ζωή επί της γης, αλλά και για την παρρησία σου ενώπιων του Θρόνου του αδεκάστου Κριτού», πρόσθεσε.

«Σε λίγο θα κρατάς στα χέρια σου τον Χριστό. Όλη τη δημιουργία. Τα πάντα θα τα κρατάς εσύ», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος και αναφερόμενος στο ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ευτυχείς όταν κρατούν φθαρτά πράγματα, υπογράμμισε με έμφαση: «Εσύ θα κρατήσεις στα χέρια σου σε λίγο, αυτόν που είναι ο Δημιουργός των απάντων, όλης της ζωής. Τον Κύριο των αιώνων. Τον Σωτήρα και Λυτρωτή». «Καλείσαι Αυτός να είναι ο έρωτας της ζωής σου. Η αρχή και το τέλος της υπάρξεώς σου, γιατί Εκείνος είναι που θα σε αναμένει την εσχάτη ώρα».

«Αυτή τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος σου ευχόμαστε όλοι να την τιμάς, να τη σέβεσαι, να την αγαπάς και να θυσιάζεσαι για αυτή», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος στον π.Αντώνιο να έχει «Ιερωσύνη καρποφόρα, αγλαόκαρπη, χαριτόβρυτη και Ευλογημένη».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση από τον προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς π.Ιωάννου Παναγιώτου, επιστολής του πνευματικού πατρός του π.Αντωνίου Σαβιολίδη, π.Αντωνίου Βάλβη, ο οποίος δεν παρίστατο για λόγους υγείας. «Δεν θα πρέπει να ξεχάσεις ποτέ ότι δεν υπάρχει κάτι πιο υπέροχο και μεγαλειώδες μέσα στον κόσμο από το παράδοξο δώρο της Ιερωσύνης». Καλείσαι να διακονήσεις την Εκκλησία του Χριστού με ιερό ενθουσιασμό, υπακοή, ταπείνωση, αυταπάρνηση και με μεγάλο ζήλο», ανέφερε στην επιστολή του ο π.Αντώνιος Βάλβης.

Στην εποχή μας «καλείσαι να γίνει ένας κληρικός που θα είσαι φάρος πνευματικός και θα μεταδίδεις το φως του Χριστού στις ζωές των ανθρώπων. Να τηρείς την παράδοση της Εκκλησίας και να γίνεις ένας παραδοσιακός και χαμογελαστός Ιερέας», σημείωσε στην συνέχεια ευχαριστώντας από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος «από την αρχή της ιερατικής σου πορείας, σου έδειξε μεγάλο πατρικό ενδιαφέρον», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Νωρίτερα, στον χειροτονητήριο λόγο του ο π.Αντώνιος Σαβιολίδης εξέφρασε τις μεγάλες του ευχαριστίες προς τον Παντοδύναμο Θεό που αξιώθηκε να καταστεί υπηρέτης του μεγάλου υπουργήματος της Ιερωσύνης. «Η οδός της Ιερωσύνης είναι αυτή του Γολγοθά», είπε ο π.Αντώνιος αναφερόμενος στον αγώνα του Ιερέα, αλλά και στην αποστολή του.

Στην συνέχεια ευχαριστώντας καρδιακά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ανέφερε: «Κοντά σας Διδάχθηκα πολλά. Είδα και έζησα από κοντά τον δύσκολο αγώνα σας, τα προβλήματα που συναντούσατε, την αγάπη και τον ανιδιοτελή σεβασμό με τα οποία τα αντιμετωπίζατε δίνοντας και σε εμάς το καλό παράδειγμα». «Στο πρόσωπό σας είδα έναν πατέρα με καλοσύνη, πατρική αγάπη, στοργή, αλλά και το καρδιακό και έμπρακτο ενδιαφέρον σας». «Είστε πάντα, παρά τις πολλές και βαριές υποχρεώσεις σας, κοντά μας. Αυτό μας δίνει δύναμη να προχωρούμε». «Σε εσάς βρήκα τον πατέρα, το δάσκαλο, τον πραγματικό Ποιμενάρχη», κατέληξε, ευχαριστώντας παράλληλα, μεταξύ άλλων, και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτη π.Νήφωνα Καπογιάννη «για την πατρική του αγάπη», τον Ιεροκήρυκα της τοπικής μας Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη π.Μεθόδιο Κρητικό, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς «για τις πατρικές του συμβουλές», κοντά στον οποίο «έμαθα και διδάχθηκα πολλά», όπως χαρακτηριστικά είπε, και όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνδιακόνησαν στην τοπική μας Εκκλησία.

«Αισθανόμενος την αναξιότητά μου, παραδίδω τον εαυτόν μου ανεπιφύλακτα στο έλεος του Θεού και τον παρακαλώ να με ενδυναμώνει, να με καταστήσει άξιο και τίμιο εργάτη Του», είπε καταλήγοντας ο π.Αντώνιος ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως.