Η εις Διάκονον Χειροτονία του νέου Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η εις Διάκονον Χειροτονία του νέου Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά, Ιερούργησε σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του νέου Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ.Δημητρίου Σεκαδάκη, ο οποίος τυγχάνει Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο επεσήμανε: «Ο εν Τριάδι Πανάγιος Θεός, όπως διέγραψες στον βίον σου, εκ κοιλίας μητρός σε επέλεξε, σε ηγάπησε και σε εκάλεσε με όλα αυτά τα θαυμαστά γεγονότα και με όλα αυτά τα υπεροχικά πρόσωπα που προσήγαγε Εκείνος εν τη πανσοφία Του εις την ζωήν σου, μέχρι να έρθει αυτή η ώρα να ανεβείς στις αναβαθμίδες του Ιερού Θυσιαστηρίου και να γίνεις Διάκονος της Εκκλησίας και μέτοχος και οικονόμος των αρρήτων Μυστηρίων Του».

«Ιερεύς του Θεού του ζώντος δεν γίνεσαι για κάποιο χρονικό πλαίσιο ζωής εγκοσμίου, αλλά για την απόλυτη και αναλλοίωτη πραγματικότητα του Κυρίου μας, την αιώνια ζωή, τη δική Του, που χαρίζει σε όλους εμάς», συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα είναι μια πραγματικά μοναδική ημέρα και για σένα και για την κατά Πειραιά Εκκλησία και βέβαια για το Ιερόν και Πανάχραντον και Πανακήρατον αυτόν Ναόν των Μεγάλων Αγίων Αναργύρων Ιαματικών Ιατρών Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης.

«Ο Κύριος είναι πράος και ταπεινός τη καρδία και έτσι χαρίζει ανάπαυσιν ταις ψυχαίς ημών», είπε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως δεν έρχεται μετά παρατηρήσεως και κοσμικής αλαζονείας αλλά «ηρέμα εν ταις καρδίαις ημών». «Ασθενούντας  θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλετε, δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε». «Να το πλαίσιο της ιερατικής σου πορείας, της ιερατικής σου ευθύνης, της διακονίας και του έργου σου», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως το έργο και την αποστολή την διαγράφει «Εκείνος που είναι ο Κύριος της Εκκλησίας, Εκείνος που σε λίγο θα πέμψει το Πανάγιο Πνεύμα για να σε πλημμυρίσει με τις άκτιστες ενέργειες, ο Παράκλητος του Τρισηλίου Θεού που θα σε καταστήσει διάκονο της Αγίας Του Εκκλησίας και μέτοχο και κοινωνό των αρρήτων Μυστηρίων». «Αυτό είναι το έργο σου, η διακονία σου και ο Αγιασμός σου», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως και οι Άγιοι Ανάργυροι «αυτή τη δωρεά του Πνεύματος την έκαναν δωρεά κάθε ανθρωπίνης καρδιάς και θεράπευαν και ανιστούσαν εκ του θανάτου και εξεδίωκαν τα δαιμόνια και έκαναν τη ζωή από τώρα Παράδεισο».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο Διάκονο γιατί «κατόρθωσες», όπως χαρακτηριστικά είπε, «και τη θύραθεν και την κατά Θεόν επιστήμη να πληροφορήσεις» «και έτσι με αυτή την πνευματική δύναμη και πανοπλία, έρχεσαι να γίνεις ο διαπρύσιος κήρυκας του Ευαγγελίου Ιησού Χριστού».

Λίγο νωρίτερα ο νέος, πλέον, Διάκονος, πατέρας τεσσάρων τέκνων, εξέφρασε καρδιακό λόγο Δοξολογίας και Ευχαριστίας προς τον Πανάγιο Θεό μας για όλες τις ευεργεσίες Του, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ «που υποδεχθήκατε με πολύ αγάπη την πρόθεσή μου και της συζύγου μου να ιερωθώ», όπως τόνισε, αλλά και προς όλους όσοι συνετέλεσαν και συνέβαλαν ευεργετικά στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο π.Δημήτριος Σεκαδάκης, τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά.