ΦΡΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 7η Δεκεμβρίου 2020

 

ΦΡΙΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: ΛΟΥΘΗΡΑΝΟΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ!

 

Με βαθειά θλίψη και φρίκη παρατηρούμε την ολοένα και περισσότερο κατρακύλα και εκκοσμίκευση του αιρετικού δυτικού Χριστιανισμού, ο οποίος πασχίζει να αποβάλλει και τα τελευταία ίχνη γνησιότητας, προς χάριν του κόσμου. Αφότου ο σεβάσμιος πατριαρχικός θρόνος της Ρώμης κατελήφθη τον 11ο αιώνα από τους βαρβάρους και αιρετικούς Φράγκους, αποσπάσθηκε από την μία και αδιαίρετη Εκκλησία του Χριστού, έχασε την σωτηριολογική του αποστολή, χάραξε μια δική του πορεία και προοδευτικά μεταβλήθηκε σε έναν εγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οργανισμό. Μελετώντας κανείς την χιλιόχρονη ιστορία του, θα διαπιστώσει αβίαστα τις συνεχείς πτώσεις του, ηθικές και δογματικές, οι οποίες οφείλονται στην απώλεια της Θείας Χάριτος, η οποία, μόνον αυτή, μπορεί να μας προφυλάξει από τις παγίδες του διαβόλου, από την πλάνη και την ανηθικότητα. Οι πρόσφατες υπέρ του σοδομισμού δηλώσεις του «πάπα», τις οποίες σχολιάσαμε σε προηγουμένη ανακοίνωση μας, οι χιλιάδες περιπτώσεις παιδεραστίας και παιδοφθορίας του παπικού «κλήρου» και η καθιέρωση του γάμου των ομοφυλοφίλων σε πολλές προτεσταντικές ομολογίες, μηδέ της αγγλικανικής εξαιρουμένης, αποτελούν μερικές κλασικές περιπτώσεις.

Μια ακόμη τραγική πλευρά της ηθικής σήψης του δυτικού Χριστιανισμού είναι η προσβολή και η γελοιοποίηση του Θεού και των ιερών προσώπων της χριστιανικής μας πίστεως. Μια τέτοια περίπτωση παρατηρήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Ισλανδία, η οποία προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Όπως δημοσιεύτηκε σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας», (1.10.2020), σε ιστολόγια, (βλ.  https://www.hlektra.gr/43805-2/), αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, η «Εκκλησία» των Λουθηρανών στην Ισλανδία δημιούργησε μια άκρως βλάσφημη διαφήμιση, με σκοπό να ενθαρρύνει τα παιδιά να παρακολουθήσουν το Κυριακάτικο σχολείο. Δείτε την είδηση: «Σάλο έχει προκαλέσει μια διαφήμιση από τους Λουθηρανούς της Ισλανδίας, η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να παρακολουθήσουν το Κυριακάτικο σχολείο και απεικονίζει έναν γενειοφόρο Ιησού με μεγάλο στήθος, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και έχοντας μακιγιάζ, χορεύοντας χαρούμενα κάτω από ένα ουράνιο τόξο. Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο και τη σελίδα του Facebook της Λουθηρανικής τοπικής εκκλησίας, αλλά απομακρύνθηκε το Σάββατο. Ο…. χαρούμενος Ιησούς πάντως θα συνεχίσει να στολίζει τα λεωφορεία του Ρέικιαβικ, για τουλάχιστον δύο ακόμη εβδομάδες». Φρίκη και αποτροπιασμός μας διακατέχει, βλέποντας την βλάσφημη αφίσσα, η οποία παρουσιάζει το Σωτήρα μας Χριστό σε μια άκρως γελοία παράσταση που τον παριστάνει ως «τρανς», δηλαδή αρσενικοθήλυκο, κάτω από το ουράνιο τόξο, το οποίο είναι το σύμβολο του σοδομισμού!

Είναι φανερό ότι οι εμπνευστές της διαφημίσεως θέλουν να παρουσιάσουν το Χριστό να εναρμονίζεται με το «πνεύμα» της δαιμονικής «Νέας Εποχής του Υδροχόου», επειδή το ουράνιο τόξο είναι και βασικό σύμβολο της «Νέας Εποχής». Είναι γνωστό πως οι σκοτεινοί ηγήτορες του σατανικού αυτού πνεύματος επαγγέλλονται έναν διαφορετικό «Χριστό», όχι το Χριστό της χριστιανικής πίστεως, αλλά τον «Χριστό» της «Νέας Εποχής». Έναν «Χριστό» απόλυτα απογυμνωμένο από την θεία του φύση, ο οποίος διδάσκει ένα άλλο «ευαγγέλιο» το «ευαγγέλιο του όφεως». Το «ευαγγέλιο» αυτό αρνείται τον αληθινό Τριαδικό Θεό και διδάσκει ότι ο άνθρωπος από την φύση του είναι θεός. Έρχονται λοιπόν οι αιρετικοί Λουθηρανοί να διδάξουν στα αθώα παιδιά αυτόν τον άλλο «Χριστό», ο οποίος, αντί να σώζει από την αμαρτία, οδηγεί στην αμαρτία και στην απώλεια!   

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται πως «Ο Pétur Georg Markan, εκπρόσωπος επί των μέσων ενημέρωσης για την Λουθηρανική εκκλησία, δήλωσε πρόσφατα ότι η εκκλησία πιστεύει ότι είναι θετικό και φυσικό για τον Ιησού να εμφανίζεται στους ανθρώπους με όλες τις πιθανές μορφές. Με αυτόν τον τρόπο, η εκκλησία γιορτάζει την πολυμορφία. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η εκκλησία κατανοεί τη στάση που θα έπρεπε να είναι προσεκτική όταν πρόκειται για την προσωποποίηση του Ιησού. “Γνωρίζουμε ότι δεν συμφωνούν όλοι ότι ο Χριστός πρέπει να εμφανίζεται με αυτόν τον τρόπο, και φυσικά το σεβόμαστε”, δήλωσε»! Για την Λουθηρανική «εκκλησία» είναι «θετικό και φυσικό για τον Ιησού να εμφανίζεται στους ανθρώπους με όλες τις πιθανές μορφές», σε αντίθεση με την αληθινή Εκκλησία του Χριστού, η οποία εικονίζει το Λυτρωτή μας σ’ όλο το θεανθρώπινο μεγαλείο του! Κι ακόμα: η αιρετική αυτή «εκκλησία», «γιορτάζει την πολυμορφία»! Η λέξη «πολυμορφία» είναι προσφιλής στους νεοεποχίτικους κύκλους, και σημαίνει την αποδοχή, τόσο του καλού, όσο και του κακού. Της αρετής και ευσέβειας, όσο και της αμαρτίας και της ασέβειας. Γι’ αυτό έφτασε να γελοιοποιεί το Χριστό! Επίσης με τον όρο «πολυμορφία» σημαίνεται και η ομοφυλοφιλία ως αποδεκτή επιλογή σεξουαλικότητας και γι’ αυτό παριστάνεται στην αφίσσα ο Χριστός ως ομοφυλόφιλος!

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Λουθηρανικής «εκκλησίας» «εξήγησε ότι περισσότερες διαφημίσεις με παραστάσεις του Ιησού από τον ίδιο καλλιτέχνη θα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στη διαφημιστική καμπάνια. “Σύντομα, θα παρουσιάσουμε περισσότερες προσωποποιήσεις όπου, για παράδειγμα, θα δείτε τον Ιησού να συνεισφέρει σε περιβαλλοντικά θέματα”, δήλωσε. Το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας είναι περίπου 2 εκατομμύρια ISK, αποκάλυψε χθες ο Pétur. Η κύρια συνεισφορά προέρχεται από το γραφείο του επισκόπου και τα υπόλοιπα από ενορίες στην πρωτεύουσα»! Προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες βλάσφημες παραστάσεις για το Χριστό, για άσχετα περί την σωτηρία θέματα. Επίσης αποκαλύπτει ότι ο τοπικός λουθηρανός «επίσκοπος» συνεισέφερε για την βλάσφημη διαφήμιση!

Μετά το σάλο, που προκλήθηκε, η ετήσια συνέλευση των Λουθηρανών εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, η οποία έχει και αυτή τη σημασία της: «Η Συνέλευση της Εθνικής Εκκλησίας 2020 λυπάται που η εικόνα του Ιησού σε μια διαφήμιση του Κυριακάτικου σχολείου έχει πληγώσει το κοινό. Ο στόχος ήταν να δοθεί έμφαση στην ποικιλομορφία, ούτε να βλάψει τους ανθρώπους, ούτε να τους σοκάρει». Ο Pétur τονίζει πάντως ότι η συνέλευση δεν ζήτησε συγνώμη για την εικόνα. «‘Κάθε άτομο ερμηνεύει κάτι σε αυτήν την εικόνα’, λέει ο Guðrún Karls-gg Helgudóttir, επικεφαλής της εκκλησίας Grafarvogskirkja από την πλευρά του. ‘Μερικοί άνθρωποι το ερμηνεύουν ως τρανς Ιησού, άλλοι ως γυναίκα. Μερικοί βλέπουν τη Μαρία με γενειάδα, και άλλοι βλέπουν ένα άτομο με άλλο φύλο. Οι απόψεις μέσα στην εκκλησία είναι τόσο διαφορετικές όσο και αλλού’, καταλήγει»! Παρατηρούμε πως η συνέλευση των Λουθηρανών στην ουσία συμφωνεί με την αφίσσα που τόνιζε την «πολυμορφία», δηλαδή την ομοφυλοφιλία, γεγονός που σημαίνει ότι η «ενορία» είχε την έγκριση των ανωτέρων της!

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πραγματική οδύνη μας για την έσχατη κατάπτωση του προτεσταντικού κόσμου, ο οποίος έφθασε στο σημείο να βλασφημεί και γελοιοποιεί το Σωτήρα και Λυτρωτή μας, σπέρνοντας παντού, σε μικρούς και μεγάλους, το δηλητήριο της πλάνης και νομιμοποιώντας την αποστασία και την ανηθικότητα. Αδυνατώντας να τους διδάξει την εν Χριστώ σωτηρία, τους εμπνέει την φαιδρότητα και γελοιότητα! Πλήρης δαιμονική κατάσταση! Επίσης εκφράζουμε την πικρία μας, διότι οι δικοί μας εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν εξέφρασαν την παραμικρή διαμαρτυρία τους για τις βεβηλώσεις του θείου προσώπου του Λυτρωτή μας Χριστού και αντ’ αυτού παρακάθονται στους ανόσιους διαλόγους, αερολογώντας και το χειρότερο: αναγνωρίζοντας τις πτωτικές θρησκευτικές τους κοινότητες ως «Εκκλησίες», με τις οποίες αποζητούν την ένωση! Ασφαλώς το γεγονός αυτό είναι ένα «σημείο των καιρών», ένα σημάδι ότι ζούμε πλέον στους εσχάτους χρόνους.

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών.