Προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

Προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
«ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

______________________________________________________________________________________

 

Προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου

 

 

1η ημέρα: 26/09, Αθήνα – Ραφήνα – Τήνος
Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το μεσημέρι με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλου για Τήνο. Άφιξη στο νησί το βράδυ, επιβίβαση εκ νέου στα πούλμαν με προορισμό τα Κιόνια λίγα λεπτά έξω από την χώρα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: 27/09, Προσκύνημα στην Παναγιά Της Τήνου – Περιήγηση νησιού
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας της Τήνου. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο ναό της Μεγαλόχαρης. Ακολούθως θα ξεκινήσουμε για το γύρο του νησιού. Προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας (Ησυχαστήριο, ναός της Αγίας, η κάρα της, ναός της Ζ. Πηγής, έκθεση εργόχειρων). Αναχώρηση και περνώντας από τα όμορφα χωριά Βωλάξ, Καρδιανή, Υστέρνια, άφιξη στο μεγαλύτερο και πιο όμορφο χωριό της Τήνου, τον Πύργο. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, όπως επίσης και το μουσείο των Τήνιων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ στην γραφική πλατεία και συνεχίζουμε για το παραλιακό χωριό Πάνορμο. Γεύμα σε ελεύθερο πρόγραμμα στα παραλιακά ταβερνάκια και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και μπάνιο στην παραλία του ξενοδοχείου. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: 28/09, Τήνος – Ραφήνα – Αθήνα
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Μεγαλόχαρη της Τήνου όπου θα προσκυνήσουμε και θα λάβουμε την θεία κοινωνία. Μετά το ιερό μας προσκύνημα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα μας παρατεθεί το πρωινό μας. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης αλλά και να γευματίσουμε σε κάποιο από τα αναρίθμητα εστιατόρια. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Ραφήνα. Νωρίς το βράδυ θα φτάσουμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Περιλαμβάνονται

Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Tinos Beach 4* με ημιδιατροφή σε μπουφέ
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα σε οικονομική θέση
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
Αρχηγός εκδρομής & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε Μουσεία, αρχ. Χώρους και αξιοθέατα ● Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα της εκδρομής

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

  • 1ο σημείο: Αγία Τριάδα Πειραιά 15:00 (αναχώρηση)
  • 2ο σημείο: Καλλιμάρμαρο 15:30 (αναχώρηση)

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό στα τηλέφωνα: 210-4118602, 210-4118640 και στο email: ekdromes@pe912fm.com

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο VLASSOPOULOS.


Σημείωση:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής.
Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης του γκρουπ, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

το πρωί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με εξαιρετική θέα. Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ. Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού. Έπειτα θα συνεχίσουμε για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των Μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ & διανυκτέρευση