Μητροπολίτης Πειραιώς: “Η αγάπη μας για σας είναι μεγάλη. Θεωρούμε ότι είστε ο πιο μεγάλος πλούτος της ζωής μας, ο θησαυρός του Θεού που μας χάρισε”.

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Η αγάπη μας για σας είναι μεγάλη. Θεωρούμε ότι είστε ο πιο μεγάλος πλούτος της ζωής μας, ο θησαυρός του Θεού που μας χάρισε”.

Τον Αγιασμό Ενάρξεως για την νέα σχολική χρονιά 2020 – 2021, τέλεσε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας (Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Καταρχάς ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους δασκάλους και καθηγητές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του για την επιτυχία όλων των παιδιών από τα Εκπαιδευτήριά μας που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα στις σχολές που επιθυμούσαν.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό και τους μαθητές, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως «είναι  σήμερα μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα. Μια χρονιά αρχίζει με περιορισμούς, με επίκληση της ευθύνης όλων μας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίσταση κατά την οποία όμως έχουμε ένα μεγάλο κέρδος: συνειδητοποιούμε τα όριά μας, τις δυνατότητές μας», συμπληρώνοντας παράλληλα πως πρέπει να έχουμε «ενότητα, εθνικό φρόνημα και πίστη στα ιδεώδη των πατέρων και των μαρτύρων μας, των ηρώων της Εκκλησίας και του Γένους μας».

Αναφερόμενος στον COVID – 19, σημείωσε πως «ένας αδιόρατος μικροοργανισμός έχει υποβάλει ένα ολόκληρο πλανήτη στο φόβο και τον τρόμο του θανάτου… τεράστιες χώρες με τεχνολογία εξαιρετική και σπουδαία, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον τόσο αδιόρατο μικροοργανισμό, γιατί πράγματι η ζωή δεν είναι ένα γεγονός αυτοδύναμο,  αλλά είναι δωρεά του Παναγίου Θεού», συμπληρώνοντας: «Είναι, λοιπόν, μια πολυσήμαντη χρονιά φέτος. Η αγάπη μας για σας είναι μεγάλη. Θεωρούμε ότι είστε ο πιο μεγάλος πλούτος της ζωής μας, ο θησαυρός του Θεού που μας χάρισε. Μπορεί να είμαστε πτωχοί κατά κόσμον, αλλά είμαστε πλούσιοι γιατί έχουμε εσάς. Γιατί στα πρόσωπά σας βλέπουμε τη συνέχεια της Πατρίδος, την συνέχεια της Εκκλησίας, τη συνέχεια του Γένους, τη συνέχεια του πολιτισμού μας».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να μεταφέρουν στους γονείς τους τις θερμές του ευχαριστίες για την αγάπη που δείχνουν στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και την εμπιστοσύνη τους στον Χριστό και την Εκκλησία μας, υπογραμμίζοντας παράλληλα και θυμίζοντας σε όλους ότι θα πρέπει «να τηρείτε τους κανόνες που προβλέπει η ειδική επιστημονική ομάδα και βέβαια πάντα να έχετε την αναφορά σας και την αναγωγή σας στον Πανάγιο Θεό».

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρέστησαν αντιπροσωπείες παιδιών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο) καθώς και οι Διευθυντές των αντίστοιχων βαθμίδων.

Τα παιδιά, εκ μέρους της Διεύθυνσης, καλωσόρισε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, καθηγήτρια Γαλλικών Ασημίνα Ράλλη.

Θυμίζουμε ότι ο Αγιασμός τελέστηκε σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]