Έλεγχος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Έλεγχος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το Γηροκομείο Πειραιώς και ήλεγξε όλο το προσωπικό στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που διενεργεί. Δόθηκαν πάνω από 80 δείγματα τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διαπιστώθηκε για ακόμα μία φορά η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από πλευράς Ιδρύματος για την προστασία των 180 ηλικιωμένων που διαβιούν στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ με την συμμετοχή του Διευθυντή του ιατρικού τμήματος του Ιδρύματος, ειδικού παθολόγου Μανώλη Νικητιάδη. Ο Σεβασμιώτατος μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών, έδωσε αυστηρές εντολές προς τα μέλη της διοίκησης, το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, για σχολαστική τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων καθώς επίσης και των επιπλέον μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο για την προστασία των γερόντων.

Αξίζει να τονιστεί πως περισσότερα από 300 τεστ έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια ελέγχου του προσωπικού.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η ευθύνη όλων μας για την περιφρούρηση και την διασφάλιση της υγείας των περιθαλπομένων και του προσωπικού, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και χρέος ανυπέρβλητο.