Επίσκεψη του κ.Παύλου Χριστίδη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Επίσκεψη του κ.Παύλου Χριστίδη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) κ.Παύλος Χριστίδης επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ.Χριστίδη για το πλούσιο και πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο το οποίο λαμβάνει χώρα στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια. Ενημερώθηκε για τις 7.500 και πλέον μερίδες φαγητού που διανέμονται καθημερινά από την τοπική μας Εκκλησία σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, καθώς και για τους εκατοντάδες αστέγους που βρίσκουν καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά και η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς έχει αναλάβει τη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά και την φροντίδα τους.

Ο κ.Χριστίδης ενημερώθηκε επίσης και για το πλούσιο έργο το οποίο επιτελείται στα Εκπαιδευτήριά μας, τα οποία προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση που αφορά παιδιά από την πρώτη βρεφική ηλικία, τον Παιδικό Σταθμό, το Προνήπιο και το Νήπιο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο αλλά και το Λύκειο. Επίσης πληροφορήθηκε και για τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που πραγματοποιούνται από νέους και νέες του Πειραιά, αλλά και των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε αφενός στην άρτια λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περισσότεροι από 160 γέροντες και γερόντισσες της τρίτης και τέταρτης ηλικίας, αφετέρου στο πρόγραμμα εμβολιασμού των στελεχών της τοπικής μας Εκκλησίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία που μαστίζει την χώρα μας και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο κ.Χριστίδης μετέφερε το άοκνο ενδιαφέρον της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κας Φώφης Γεννηματά καθώς και την συμπαράστασή της στο πολύ σημαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και την επιθυμία της να επισκεφθεί δομές όπως το Γηροκομείο Πειραιώς και τα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ.Χριστίδη για την επίσκεψη και για το ενδιαφέρον του για το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ο κ.Χριστίδης έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ως ένα ακόμα μέλος στο μεγάλο δίκτυο των εθελοντών που πλαισιώνουν και στηρίζουν την όλη προσπάθεια.