Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας του Ζαννείου Ορφανοτροφείου Πειραιώς τέλεσε σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Χθες Σάββατο τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού των Εγκαινίων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος σήμερα Κυριακή τέλεσε, κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού και στην συνέχεια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Δοξολόγησε τον Πανάγιο Θεό, ο οποίος μας χαρίζει καθημερινά μεγάλες δωρεές και ευλογίες στην ζωή μας, ενώ αναφέρθηκε τόσο σε σημαντικές στιγμές του βίου της Αγίας Βαρβάρας, όσο και στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή του Ευαγγελιστού Λουκά, της παραβολής, δηλαδή, του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου.

Μιλώντας για την προσφορά του Ζαννείου Ορφανοτροφείου δεκάδες χρόνια τώρα, επεσήμανε πως αυτό το ίδρυμα προσφέρει στα παιδιά πολύτιμες υπηρεσίες και επιδιώκει να μορφωθεί στις ψυχές τους ο γνήσιος και αυθεντικός άνθρωπος. «Σε αυτή την τραγωδία του κόσμου… αυτό το ίδρυμα είναι ένας φάρος που εξαγγέλλει το χρέος όλων μας και την πνευματική μας αναγωγή», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην λειτουργία του ιδρύματος και του Ιερού Ναού και επισημαίνοντας πως αληθινοί Ναοί του Θεού είμαστε όλοι εμείς από τους οποίους ο Κύριος ζητάει να εισέλθει στην καρδιά μας, ευχήθηκε σε η Χάρις του Αγίου Πνεύματος που καθαγίασε τον Ναό, να χαρίζει υγεία και κάθε αγαθό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε συνοπτικά τα γενόμενα της ακολουθίας. Επίσης απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π.Εμμανουήλ Χατζόπουλο.