Εγκαίνια Έκθεσης Βιβλίου στον Πειραιά

Εγκαίνια Έκθεσης Βιβλίου στον Πειραιά

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης της Έκθεσης Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά. Στην τελετή έναρξης προσκεκλημένος ήταν και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Σεραφείμ. Στην έκθεση συμμετέχουν πλήθος εκδοτών μεταξύ των οποίων και η Έκθεσις Χριστιανικού Βιβλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (περίπτερο 7).

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, η μπάντα του Δήμου Πειραιά υποδέχοταν μουσικά τους επισκέπτες της έκθεσης. Λίγο πριν τις 9:00 μ.μ. κατέφθασαν στο χώρο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστου και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τους οποίος επίσης υποδέχθηκε η μπάντα του Δήμου.

Κατόπιν παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά κ. Παρασκευόπουλος, αφού τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθημερινά, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους στην τελετή έναρξης. Επόμενος ομιλητής υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος, αφού θύμησε στους παριστάμενους την αρχή του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου (“Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.“) όπου συμπυκνώνεται σε τρεις μόλις φράσεις όλο το μυστήριο του αληθινού Θεού, κάλεσε όλους να μην λησμονούν τον πλούτο πολιτισμού και ουσίας που έχουν, δηλαδή την ελληνική γλώσσα. Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε τον λόγο του ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του συλλόγου για την πρόσκληση και συγχαίροντας όλους, τονίζοντας ότι ο σύλλογος επιτελεί θαυμάσιο έργο ως σύλλογος και ως πολιτισμικός φορέας της πόλεως του Πειραιά σ’ αυτή τη δύσκολη και τόσο προβληματική εποχή. Κατόπιν ο Δήμαρχος Πειραιά, λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά κάθε χρόνο δίνει ραντεβού στο Πασαλιμάνι με τη γνώση, το βιβλίο και τους ανθρώπους του που κόντρα στην οικονομική κρίση δίνουν τη μάχη σε αυτό που πιστεύουν και αγαπούν.

Στην τελετή έναρξης μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν Βουλευτές του Πειραιά, Αντιπεριφερειάρχες, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Οι παριστάμενοι κατόπιν περιηγήθηκαν στα περίπτερα των εκθετών.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή έναρξης της έκθεσης βιβλίου και την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και των Πολιτικών Αρχών στο περίπτερο της Έκθεσις Χριστιανικού Βιβλίου όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθυντής της, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Καράμπελας μαζί με τους εργαζόμενους στην Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου και τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

 

{module GalleryPowerPlay_568}