Βεάκειο 2013 «οι νέοι του Πειραιά γιόρτασαν και εμείς τους χαρήκαμε»

Βεάκειο 2013 «οι νέοι του Πειραιά γιόρτασαν και εμείς τους χαρήκαμε»

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς παλμού και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεως Πειραιώς για την λήξη της Νεανικής Ιεραποστολικής χρονιάς που για 28η χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς με την παρουσία περισσοτέρων από 25 χορευτικών και χορωδιών από τις ενορίες της Μητροπόλεως μας. Ενώ η θεατρική σκηνή της Μητροπόλεως Πειραιώς παρουσίασε το τμήμα από το Θεατρικό του Γεωργίου Βιζυηνού: «Tο μόνον της ζωής του ταξείδιον».

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους παρευρισκομένους οι οποίοι είχαν γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο και μέσα και έξω από τους χώρους του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όσο και αν παλεύουν άθεοι και σκοτεινοί μηχανισμοί για την αποχριαστιανικοποίηση της Ευρώπης οι νέοι του Πειραιά δίνουν σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα ότι αυτό δεν μπορεί και δεν θα περάσει έτσι απλά. Ακόμα αναφέρθηκε και στο αισχρό κόμμα και τα νομοθετήματα που έχουν δημιουργήσει χώρες όπως η Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία χώρες που έχουν κάνει πράξει το Ντοστογιεφκυκό ρήμα όπου δεν υπάρχει Θεός τα πάντα επιτρέπονται.

Εν συνεχεία ο Εξοχότατος Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος πήρε τον λόγο, μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας του Πειραιά στην νεολαία και την φιλανθρωπία μην παραλείποντας να πει ότι οι νέοι θα δώσουν την ελπίδα και την σωτηρία αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε για να πάει η χώρα μας μπροστά. Τέλος, ευχαρίστησε τον Θεό οπού έδωσε στην Εκκλησία και στον Πειραιά ένα τέτοιο ακάματο εργάτη με τέτοιο πνευματικό ανάστημα και παρουσία όπου δεν έχει σταματήσει να δίνει τουλάχιστον 4.000 μερίδες φαγητού την ημέρα σε όλο τον κόσμο ασχέτου χρώματος φύλου ή και θρησκείας.

 Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως μας π. Νήφων Καπογιάννη, τον Αξιότιμο Δήμαρχο για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου, καθώς και το Διευθυντή των εκδηλώσεων του Γραφείου Νεότητας Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου και όλους όσους εργάστηκαν εμφανώς ή και αφανώς για την επίτευξη αυτής της πανέμορφης γιορτής.

 

 

Βρείτε σύντομο φωτογραφικό υλικό και τη γιορτή σε βίντεο από το PewebTV στον ιστότοπο της Νεότητας.