ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΡΙΚΩΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΟΦΘΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 17η Μαΐου 2021

 

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΦΡΙΚΩΔΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΟΦΘΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

     

Τα φρικώδη σκάνδαλα σεξουαλικής, (και όχι μόνο), φύσεως του Παπισμού  δεν έχουν τελειωμό. Και δεν έχουν τελειωμό, ούτε θα εκλείψουν ποτέ, διότι ο Παπισμός όχι μόνον δεν είναι Εκκλησία, αλλά έχει εκφυλιστεί σε μιά εγκόσμια κρατική οργάνωση, το λεγόμενο κράτος του Βατικανού. Ο φραγκικού τύπου ηγεμόνας του, ο εκάστοτε «Πάπας», είναι πρωτίστως πολιτικός ηγέτης, ισόβιος και απόλυτος μονάρχης, ο οποίος σφετερίζεται και την επισκοπική ιδιότητα, για να εμφανίζεται ως ο δήθεν αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη, (vicarius Christi) και ως εκ τούτου φορέας όλων των εξουσιών του κόσμου. Σε αντίθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία προσπαθεί να προσλάβει και να θεώσει τον πεπτωκότα άνθρωπο, ο Παπισμός ακολουθεί εδώ και δέκα αιώνες μια διαμετρικά αντίθετη πορεία, μεταβάλλοντας την Εκκλησία από «Σώμα Χριστού» (Κολ.1,24), και «καινή κτίση» (Β΄Κορ.5,17), σε εγκόσμιο οργανισμό, έχοντα όλα τα χαρακτηριστικά του πτωτικού κόσμου. Γι’ αυτό και η εκκοσμίκευση και η υιοθέτηση κοσμικής νοοτροπίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα στον Παπισμό.

Μια προσεκτική μελέτη της ιστορίας του κατά την χιλιόχρονη πορεία του, αποδεικνύει ξεκάθαρα, ότι μαστίζεται ανελέητα από φρικτά σκάνδαλα, «πρωταγωνιστές», των οποίων είναι συχνά άνθρωποι της «εκκλησίας», δηλαδή «Πάπες», καρδινάλιοι και ο υπόλοιπος παπικός «κλήρος». Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν σκάνδαλα ανείπωτης ανηθικότητας «Παπών», (πορνείες, ακολασίες, αρσενοκοιτίες, αιμομιξίες, μοιχείες, βρεφοκτονίες, βιασμοί, παιδοφιλίες, κλπ), παρά το γεγονός ότι αυτοί θεωρήθηκαν «αλάθητοι», σύμφωνα με την «δογματική» διδασκαλία του Παπισμού. Τα τελευταία χρόνια ήρθαν στο φως της δημοσιότητος χιλιάδες περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων παπικών «κληρικών», και κυρίως περιπτώσεις παιδεραστίας και παιδοφθορίας! Το Βατικανό αναγκάστηκε, λόγω διεθνούς κατακραυγής, να πληρώσει αμύθητα ποσά ως αποζημιώσεις στα άτυχα θύματα των «κληρικών» του, προκειμένου να συγκαλύψει όλη αυτή τη μπόχα και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, χωρίς όμως να έχει και την τόλμη να καθαρίσει όλη αυτή «την κόπρο του αυγείου», με εφαρμογή των Ιερών Κανόνων και επιβολή καθαιρέσεων.

Ένα νέο φρικώδες έγκλημα παπικών καλογραιών στη Γερμανία ήρθε στο φως της δημοσιότητας τελευταία. Δεν πρόκειται απλά για ένα σεξουαλικό έγκλημα, αλλά για συνδυασμό σεξουαλικής κακοποίησης ανυπεράσπιστων παιδιών και οικονομικής εκμετάλλευσης. Για προαγωγή της παιδεραστίας σε ανώμαλους παιδόφιλους «ιερείς» και επιχειρηματίες, με σκοπό το οικονομικό κέρδος!

Την είδηση πήραμε από την ιστοσελίδα «tanea.gr» (4-2-2021), με θέμα: «Καλόγριες «νοίκιαζαν» ορφανά αγόρια σε ιερείς και επιχειρηματίες για όργια»! Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Μια σοκαριστική υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία, όπου μοναχές ανάγκαζαν ορφανά αγόρια να κακοποιούνται σεξουαλικά από επιχειρηματίες και ιερείς στην καθολική Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Daily Beast, η έκθεση συντάχθηκε μετά από αγωγή που κατατέθηκε κατά του Τάγματος των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή από τα θύματα κακοποίησης. Η έκθεση, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τη φρικτή μαρτυρία σεξουαλικής κακοποίησης από τα νεαρά αγόρια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους με τις μοναχές….Η ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι οι λεπτομέρειες που περιγράφονται στις αναφορές ήταν τόσο φρικιαστικές που ο Αρχιεπίσκοπος Reiner Maria Woelki αρνήθηκε να τις δημοσιοποιήσει. Αργότερα ζήτησε από τους δημοσιογράφους να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην έκθεση. Οι καλόγριες στο Τάγμα των Αδελφών του Θείου Λυτρωτή ‘πουλούσαν’, ή ‘δάνειζαν’ τα ορφανά για εβδομάδες για να καλύψουν τις σεξουαλικές ανάγκες ιερέων και επιχειρηματιών»! (https://www.tanea.gr/2021/02/04/world/germania-kalogries-noikiazan-orfana-agoria-se-iereis-kai-epixeirimaties-gia-orgia/).  

Το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι ένα αίσθημα φρίκης  και αποτροπιασμού. Προφανώς η παιδεραστία και η παιδοφθορία είναι η χειρότερη μορφή σεξουαλικής διαστροφής και ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα του ποινικού κώδικος. Το δε ακόμη πιο απαίσιο και ανήκουστο είναι, όταν οι εγκληματίες είναι «εκκλησιαστικά» πρόσωπα, παπικοί «ιερείς» και «μοναχές»!!! Τέτοιου είδους εγκλήματα φανερώνουν την πλήρη απουσία πίστεως και φόβου Θεού. Φανερώνουν ανθρώπους, που βρίσκονται σε δαιμονική κατάσταση, απάνθρωπους, με πωρωμένη συνείδηση, εστερημένους στοιχειώδους, ανθρωπιάς, αγάπης και σεβασμού αθώων και ανυπεράσπιστων παιδιών. Ρωτάμε: Αυτές οι θλιβερές «καλόγριες» σε τι ωφελήθηκαν, που εγκατέλειψαν την ματαότητα του κόσμου, για να αφιερωθούν, υποτίθεται, στο Χριστό; Δεν θα ήταν απείρως προτιμότερο να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια; Αυτά τα διδάγματα παρέλαβαν από τη θητεία τους στον παπικό Mοναχισμό;

Κλείνοντας το νέο αυτό φρικώδες παπικό έγκλημα, υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά την παντελή απουσία Χάριτος στην παπική παρασυναγωγή. Το λυπηρό είναι ότι οι θιασώτες του Οικουμενισμού, ενώ πληροφορούνται όλα αυτά τα φρικτά σκάνδαλα, εξακολουθούν να κλείνουν πεισματικά τα μάτια τους και επιμένουν να την θεωρούν ως αληθινή Εκκλησία, με Χάρη, μυστήρια, και αποστολική διαδοχή! Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να θεωρούν τον Παπισμό ως «έναν από τους δύο πνεύμονες της Εκκλησίας»! Ότι δεν είναι αίρεση, αλλά σχίσμα, για το οποίο δεν ευθύνονται μόνο οι Παπικοί, αλλά και οι Ορθόδοξοι! Ότι οι δεκάδες κακοδοξίες του δεν είναι αιρέσεις, αλλά «διαφορετικές παραδόσεις», οι οποίες είναι επωφελείς για την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού μπορούν «να εμπλουτίσουν την εμπειρία της»! Το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι, όπως γράψαμε σε πρόσφατο σχόλιό μας, το γεγονός ότι δρομολογούν την «ένωση» Παπισμού και Ορθοδοξίας το 2025, με την ευκαιρία της 1700ης επετείου της συγκλήσεως της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου! Πιστεύουμε ότι ο πιστός λαός του Θεού, ο ανώτατος κριτής και φύλακας της σώζουσας αλήθειας της Εκκλησίας μας, στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία, θα ματαιώσει για μια ακόμη φορά την κυοφορούμενη προδοσία της πίστεως. 

 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών