Αναχώρησε από τον Πειραιά η Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Ευλογία στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Αναχώρησε από τον Πειραιά η Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Ευλογία στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Με έντονη συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, αλλά και με τις αρμόζουσες τιμές οι πιστοί του Πειραιά – και όχι μόνο – χαιρέτισαν σήμερα την Υπεραγία Θεοτόκο κατά την αποχώρηση της Τιμίας Ζώνης της από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς και την επιστροφή της στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και προ της αναχωρήσεως του Ιερού Θησαυρίσματος της Εκκλησίας μας εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, εξέφρασαν ευχαριστίες με κοινό για όλους συναίσθημα την Χάρη και την Ευλογία της Παναγίας που ένοιωσαν κατά την διάρκεια των ημερών που τέθηκε σε προσκύνηση το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφέιμ ευχαρίστησε θερμά τον Καθηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ ο οποίος από την πρώτη στιγμή δέχτηκε την ταπεινή μας παράκληση προκειμένου να έρθει στην Παναγιοσκέπαστη πόλη του Πειραιά η Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κάνοντας έτσι, όπως υπογράμμισε, την πόλη και Παναγιοβάδιστη.

Υπογράμμισε πως πλέον οι πειραιώτες θα έχουν για πάντα στις καρδιές τους αυτή την ευλογία που έλαβαν με την έλευση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία ευλόγησε την πόλη μας και το πρώτο λιμάνι της πατρίδος μας.

Με την αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς και πριν την μετάβασή της στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου, το Ιερό Κειμήλιο της Εκκλησίας μας ευλόγησε και τους φιλοξενούμενους στο Γηροκομείο Πειραιώς, όπου τελέστηκε δέηση παρουσία του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και των γερόντων που φιλοξενούνται εκεί.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.