Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Εγκαίνια Νέου Διοικητικού Κέντρου.

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Εγκαίνια Νέου Διοικητικού Κέντρου.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

«Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου και Εγκαίνια Νέου Διοικητικού Κέντρου»

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς τιμά ιδιαιτέρως την εόρτιον μνήμην του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του ανασκολοπισθέντος υπό των ομοπίστων των σημερινών Ισλαμιστών, ο οποίος με το αίμα του πότισε και αυτός το δένδρον της εθνικής και πνευματικής μας ιδιοπροσωπίας.  Κατά αυτήν, άγει τα ονομαστήρια του και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.  Η ευλαβής αυτή εορτή συνάπτεται με την χάριν του Θεού εφέτος με τα Εγκαίνια του Νέου Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μητροπόλεως εις το αποκτηθέν εμβληματικόν Νεοκλασικόν Κτήριον εις το ιστορικό κέντρο της Πόλεως του Πειραιώς.

Ακολούθως, γνωστοποιείται το πρόγραμμα της εορτίου μνήμης του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ:

Το Σάββατον 3 Δεκεμβρίου ε.ε. θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Πειραιώς, των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έναντι του Δημοτικού Θεάτρου και περί ώραν 06.30 μ.μ.

Την Κυριακήν 4 Δεκεμβρίου ε.ε. θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον Ι. Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας Τριάδος Πειραιώς από 7ης εως 10.30 π.μ και εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος εις το Πνευματικόν Κέντρον του Ι. Καθεδρικού Ναού θα δεχθεί εορτίους ευχάς, των αρχών της Πόλεως, του Ιερού Κλήρου των συνεργατών της Ι.Μητροπόλεως και του ευσεβούς πειραϊκού λαού,  περί ώραν δε 11.30 π.μ. θα τελεστούν τα εγκαίνια του Νέου Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μητροπόλεως εις το έναντι του Ι. Καθεδρικού Ναού, επί της οδού Φίλωνος 45, κτήριον, προσκληθέντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, για να επευλογήσει τα νέα Γραφεία της Μητροπόλεως, εις το κέντρον της Πόλεως.

ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ