Πρόσκληση στην 34η Γιορτή Νεολαίας και στο διήμερο νησιώτικο γλέντι της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Πρόσκληση στην 34η Γιορτή Νεολαίας και στο διήμερο νησιώτικο γλέντι της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Η 34η  Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου, στις 19:30, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς. 

Στην εκδήλωση, η οποία φέτος θα είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας και στην ιστορική μας παράδοση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, επικεφαλής των νέων της τοπικής μας Εκκλησίας, θα τιμήσει για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά της στην παραδοσιακή μας μουσική, την κ.Αγγελική Κονιτοπούλου.

Κοντά μας, προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας λίγες από τις πλούσιες εμπειρίες της στο θέμα του θεσμού της οικογένειας, θα βρεθεί και η ψυχολόγος – οικογενειακή σύμβουλος κα Τένια Μακρή.

Στο διήμερο «νησιώτικο γλέντι», θα λάβουν μέρος περισσότερα από  χίλια πεντακόσια παιδιά Δημοτικού και νέοι Γυμνασίου και Λυκείου από τις τριάντα ενορίες της Μητροπόλεώς μας, ενώ η θεατρική ομάδα του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Δραπετσώνας, θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης». Θα παρουσιασθούν, επίσης, παιδικές και νεανικές χορωδίες καθώς και τμήματα Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων.

Τέλος, όσοι βρεθούν στο Βεάκειο Θέατρο αυτό το Σαββατοκύριακο, μπορούν να λάβουν μέρος σε κληρώσεις για δωρεάν συμμετοχή σε ένα από τα προσεχή διήμερα προσκυνήματα της Πειραϊκής Εκκλησίας, καθώς επίσης και για πολλά ακόμη δώρα.

Η Γιορτή Νεολαίας της τοπικής μας Εκκλησίας, σηματοδοτεί τη λήξη των δραστηριοτήτων της ιεραποστολικής χρονιάς και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Νόνη Δούνια και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Η είσοδος και για τις δύο ημέρες, είναι ελεύθερη για όλους.