Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος, στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Λιμενικού Σώματος, στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Την τελετή των Θυρανοιξίων και του Αγιασμού του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει  στον προαύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, πραγματοποίησε σήμερα (24/07/2019) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ.Δωρόθεο και Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από χρόνια ο νυν Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης και έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια και προσφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου της Eastern Mediterranean Maritime Limited κ.Αθανασίου Μαρτίνου και της συζύγου του Μαρίνας.

Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε η νέα πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός κ.Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος κατά την σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην σχέση του Αγίου Νικολάου με την ναυτοσύνη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε ναυτικός, πριν από κάθε ταξίδι του, προσκυνούσε πάντα το εικόνισμα της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου.

Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους παρισταμένους η ομιλία του Αρχηγού, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταματίου Ράπτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες αποπεράτωσης του Ναού και του οράματος ολοκλήρου του Λιμενικού Σώματος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον προστάτη των Ναυτικών, Άγιο Νικόλαο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος αγκάλιασε από την αρχή αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού και ιδίως στο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ναυτιλίας προσέφερε στο ζεύγος Μαρτίνου ένα αναμνηστικό από την τελετή, εξαίροντας παράλληλα την πολύπλευρη φιλανθρωπική τους δράση και προσφορά, ιδίως στον εκκλησιαστικό χώρο. Αναμνηστικά δώρα προσέφερε στο ζεύγος Μαρτίνου και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Στην τελετή παρευρέθησαν η πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος. Παρόντες επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της σχετικής αναμνηστικής πλάκας, με τις δέουσες τιμές του Λιμενικού Σώματος.