Τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφθηκε ο Γεν.Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γεώργιος Σταμάτης

Τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφθηκε ο Γεν.Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γεώργιος Σταμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γεώργιος Σταμάτης επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος και ο κ.Γενικός Γραμματέας αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετωπίσεως και θεραπείας των προβλημάτων των αστέγων με τον κ.Σταμάτη να αναπτύσσει στον Σεβασμιώτατο ένα μεγάλο σχέδιο δράσης από την πλευρά της πολιτείας για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας όπως οι Ρομά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον κ.Γενικό τις δράσεις που πραγματοποιεί η τοπική μας Εκκλησία στον τομέα της φιλανθρωπίας και πιο συγκεκριμένα στις αγωνιώδης προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλονται για τους αστέγους που βρίσκονται μέσα και πέριξ του λιμένος Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος, επαναλαμβάνοντας την πρόταση που από το 2006 έχει καταθέσει για την δημιουργία μιας δομής, ενός κέντρου αστέγων στον Πειραιά το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αστέγων, παρέθεσε αναλυτικά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τότε έως και σήμερα και οι οποίες, δυστυχώς, δεν έχουν βρει ώτα ακουόντων.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ.Σταμάτη πως έχει δημιουργηθεί από την Μητρόπολή μας μία ομάδα κληρικών και λαϊκών εθελοντών  οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί στον τομέα της φιλανθρωπίας και με έξοδα της Μητροπόλεως Πειραιώς στεγάζονται σε ξενοδοχεία της πόλης μας και φιλοξενούνται αρκετό καιρό τώρα, άστεγοι συνάνθρωποί μας προκειμένου να αισθανθούν αγάπη, φροντίδα και ζεστασιά, μεριμνώντας παράλληλα και για την σίτισή τους.

Επισημαίνοντας πως δυστυχώς η Ι.Μητρόπολη Πειραιώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για την αγορά κτηρίου το οποίο θα στέγαζε τους αστέγους και θα κάλυπτε τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους (φαγητό, καθαριότητα, δωμάτια φιλοξενίας κλπ), διαβεβαίωσε τον Γενικό πως θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ.Σταμάτη τόσο για την λειτουργεία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς όσο και για την λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς και των λοιπών κοινωνικών δράσεων της τοπικής μας Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ.Γεώργιος Σταμάτης, έδειξε να είναι ενημερωμένος για το πολύπλευρο φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιείται στην τοπική μας Εκκλησία, συγχαίροντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τους συνεργάτες του για τις ανιδιοτελείς ενέργειες που καθημερινά καταβάλλουν και τον διαβεβαίωσε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βοηθήσει από την πλευρά του στην θεραπεία του προβλήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας τόνισε πως και ο ίδιος βρίσκεται συχνά στο λιμάνι του Πειραιά παρέχοντας και από τη δική του πλευρά υποστήριξη στους άστεγους και ότι σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσει στην Κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της όλης κατάστασης.

Οι δύο συμφώνησαν να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, αφού ο στόχος είναι κοινός και διαπίστωσαν την ανάγκη να ανάδειξης των προβλημάτων προκειμένου να βρεθούν μεγάλοι ευεργέτες οι οποίο θα στηρίξουν την κοινή αυτή προσπάθεια.

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό.