Όρθρος Μεγάλης Τετάρτης 2013 στην Ι.Μ. Πειραιώς

Όρθρος Μεγάλης Τετάρτης 2013 στην Ι.Μ. Πειραιώς

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε την Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 07:00 μ.μ. η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Στην Ακολουθία, η οποία μεταδόθηκε από το pewebtv.com αλλά και από το κρατικό κανάλι, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σεραφείμ.

Στο κήρυγμά του μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε “στις φιλοσοφίες, τις ιδεολογίες, πολιτικές και κομματικές, για τις όποιες αντιλήψεις της εποχής που τόσον επίκαιρες φαίνονται, η σημερινή πραγματικότης της Εκκλησίας που υψώνει τιμητικά ένα πρόσωπο του περιθωρίου του κοινωνικού, έναν παρία του συστήματος, μια άστοχη εκπορνευομένη γυναίκα, συντρίβει την λογική, τη δικαιοσυνη, τις σκέψεις, τις αντιλήψεις, τις πεποιθήσεις, το σύστημα γενικότερα.

Είναι πράγματι παράδοξο, ότι εχθές άνθρωποι μεγαλοσχήμονες, πνευματικοί ταγοί, κυρίαρχοι της γνώσεως του νόμου, της ηθικής, κήνσορες των πραγμάτων του βίου, άκουσαν τα τρομακτικά εκείνα και φρικώδη ΟΥΑΙ…! Και σήμερα αυτό το πρόσωπο του κοινωνικού περιθωρίου υψώνεται σε ίνδαλμα υψώνεται σε πρότυπο…

Καλούμεθα λοιπόν τώρα αγαπητοί να εννοήσουμε ότι ο αληθινός Θεός, δεν είναι ο εκβιαστής της ανθρώπινης συνειδήσεως. Είναι ο εγγυητής της ανθρώπινης ελευθερίας. Και είναι εκείνος ο οποίος ταπεινά καλεί πάντας για να επανέβρουν τον εαυτόν τους, αποκτώντας την προς Αυτόν ομοήθεια…  

Η πρώην άστοχη γυναίκα γίνεται σήμερα οδηγός μας προς μια νέα ζωή μεταποιήσεως, μετανοίας, σωτηρίας επανευρέσεως της δυναμικής του προσώπου μας. Γιατί δεν ήμαστε άτομα αλλά πρόσωπα, Θεοειδή και Θεοΰφαντα για τα οποία ο Κύριος έκλινε ουρανούς και κατέβη. Και έπαθε υπέρ ημών ο Σωτήρ των απάντων. Και Εσταυρώθη για να μας καταστήσει μετόχους της Θείας του Ζωής…”

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε: “Καλούμεθα λοιπόν να μεταποιηθούμε για να συμπορευθούμε με τον Κύριο… Έτσι θα νικήσουμε, θα υπερβούμε τον θάνατον και την φθορά.”

Ακολουθεί μαγνητοσκοπημένο το Κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.