Τριήμερο Οδοιπορικό στη ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

Τριήμερο Οδοιπορικό στη ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
«ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

______________________________________________________________________________________

 

Τριήμερο Οδοιπορικό στη ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ

1η ημέρα: 27/12, Αθήνα – Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με εξαιρετική θέα. Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ. Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ”Natura 2000” με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού. Έπειτα θα συνεχίσουμε για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των Μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 28/12, Ιερά Μονή Κορώνης – Πύλη – Ελάτη – Περτούλι
koronisΜετά το πρωινό αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου, γνωστή και ως Ιερά Μονή Κορώνης η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ ανάμεσα στις κοινότητες Μοσχάτου και Μεσενικόλα και σε θέση περίοπτη με εξαιρετική θέα. Χρόνος ελεύθερος για το προσκύνημά μας και αναχώρηση για το ορεινό χωριό Πύλη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πεδινής περιοχής της Θεσσαλίας προς τα ορεινά της Πίνδου. Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοξωτή γέφυρα μήκους 67μ. που βρίσκεται 1χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης. Έπειτα θα επισκεφθούμε ακόμα ένα ορεινό χωριό και ίσως το πιο διάσημο της περιοχής, την Ελάτη. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αλλάζει χρωματική παλέτα κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Τα γραφικά εκκλησάκια της Αγίας Τριάδας και του Προφήτη Ηλία θα μας μαγέψουν με την αρχιτεκτονική τους και την υπέροχη θέση στην οποία βρίσκονται. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Περτούλι μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες με μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει πλούσιο δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 29/12, Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων – Μετέωρα – Τρίκαλα – Αθήνα
Νωρίς το πρωί και σε απόσταση αναπνοής από το ξενοδοχείο μας θα μεταβούμε στην Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων για τον εκκλησιασμό μας. Έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό σε πλούσιο μπουφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση και επίσκεψη στην Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή του Μεγάλου Μετεώρου μία από τις παλαιότερες και τη μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες σήμερα μονές. Στη συνέχεια και μέσω Τρικάλων όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και φαγητό, αναχωρούμε για Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

________________________________________________________________________________________________

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Divani Meteora 4*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

  1. Καλλιμάρμαρο 08:00 (αναχώρηση)
  2. Αγία Τριάδα Πειραιά 08:30 (αναχώρηση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό στα τηλέφωνα: 210-4118602, 210-4118640 και στο email: info@pe912fm.com

το πρωί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος το οποίο βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πάνω από την λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων σε υψόμετρο 310 μ. σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον με εξαιρετική θέα. Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ. Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας. Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού. Έπειτα θα συνεχίσουμε για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των Μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ & διανυκτέρευση