Τριήμερο Οδοιπορικό στην ΗΠΕΙΡΟ

Τριήμερο Οδοιπορικό στην ΗΠΕΙΡΟ

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
«ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

______________________________________________________________________________________

 

Τριήμερο Οδοιπορικό στην ΗΠΕΙΡΟ

1η ημέρα: 22/11, Αθήνα – Γεφύρι της Άρτας – Άρτα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Άρτα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το πασίγνωστο γεφύρι της Άρτας, λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Άραχθου, του 17ου αιώνα μ.Χ., που έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην “εξ ανθρωποθυσίας” θεμελίωσή του. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο. Δείπνο σε μπουφέ & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 23/11, Ιερά Μονή Ροβέλιστας – Ιερά Μονή Τατάρνας
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ροβέλιστας η οποία βρίσκεται στην ορεινή Άρτα και το ενεργό γυναικείο μοναστήρι της είναι το κατ’ εξοχήν μοναστικό προσκύνημα του νομού και όχι μόνο. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Άρτας «φυτεμένο» στη μέση δασώδους ερημικής βουνοπλαγιάς στην περιοχή του Βελετζικού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας το μοναστήρι της Τατάρνας. Ιδρύθηκε το 1111 και κατά τον 13ο αιώνα αναδείχθηκε με τη βοήθεια της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας. Το παλιό ιστορικό μοναστήρι δεν υπάρχει πια. Κατέρρευσε το 1963 μετά από τους σεισμούς, που επακολούθησαν την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και την δημιουργία της ομώνυμης λίμνης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 24/11, Εκκλησιασμός στην Άρτα – Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία – Ναύπακτος – Αθήνα
Νωρίς το πρωί θα μας δοθεί η ευκαιρία να εκκλησιαστούμε στην Μητρόπολη της Άρτας τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ή στον Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας της οποίας το λείψανο βρίσκεται μέχρι και σήμερα μέσα στην εκκλησία. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου θα πάρουμε το πρωινό μας σε πλούσιο μπουφέ. Εκ νέου επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία η οποία έγινε αυτοτελής επί των ήμερων του ιερομόναχου Καλλίστου, το έτος 1720, ενώ μέχρι τότε ήταν μετόχιο της Μονής Ρωγών. Κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 η Μονή υπέστη σοβαρές καταστροφές ενώ την χαριστική βολή έδωσαν οι δυνάμεις Κατοχής (1943-44), που πυρπόλησαν τα κτίσματά της, επειδή αποτελούσε κέντρο εθνικής αντιστάσεως της περιοχής. Μετά τον εκκλησιασμό μας θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Ναυπάκτου, μια πόλη με μεγάλη ιστορία, διότι λέγεται ότι πήρε το όνομά της απ´ τη λέξη ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει κατασκευή πλοίων. Θα επισκεφθούμε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το παραδοσιακό ενετικό λιμάνι και τα πλακόστρωτα καλντερίμια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για την Αθήνα όπου θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

________________________________________________________________________________________________

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Arta Palace 4*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

  1. Καλλιμάρμαρο 08:00 (αναχώρηση)
  2. Αγία Τριάδα Πειραιά 08:30 (αναχώρηση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό στα τηλέφωνα: 210-4118602, 210-4118640 και στο email: info@pe912fm.com