Τριήμερη Εκδρομή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Τριήμερη Εκδρομή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
«ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

______________________________________________________________________________________

 

Τριήμερη Εκδρομή στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

1η ημέρα: 01/11, Αθήνα – Κεφαλόβρυσο – Καρπενήσι

Συγκέντρωση αργά το πρωί και αναχώρηση για το πανέμορφο Καρπενήσι με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Φτάνοντας και προσπερνώντας το Καρπενήσι, περίπου στα τρία χιλιόμετρα θα συναντήσουμε το Κεφαλόβρυσο εκεί όπου έγινε μία από τις σημαντικότερες μάχες της Επανάστασης του 1821. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο της περιοχής. Επιστροφή στο Καρπενήσι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Το βράδυ μας ελεύθερο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 02/11, Κορυσχάδες – Μονή Προυσού – Μεγάλο Χωριό

Μετά το πρόγευμα, στα νοτιοδυτικά του Καρπενησίου, αξίζει να επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Κορυσχάδες, σε μια ωραία τοποθεσία. Ακολουθεί επίσκεψη σ’ ένα από τα πιο ονομαστά μοναστήρια της Ρούμελης, την Παναγία του Προυσού, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας η οποία προέρχεται από την Προύσα της Μικρά Ασίας. Τόσο το μοναστήρι όσο και η γύρω φύση πραγματικά θα μας μαγέψουν. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας σε ακόμα ένα όμορφο, παραδοσιακό ορεινό χωριό του Καρπενησίου, το Μεγάλο χωριό. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 03/11, Εκκλησιασμός στο Καρπενήσι – Ιερά Μονή Αγάθωνος – Καμένα Βούρλα – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μας δοθεί η ευκαιρία να κατέβουμε με το πούλμαν έως το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας για να εκκλησιαστούμε και να κοινωνήσουμε. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το πρωινό μας. Έπειτα εκ νέου επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για ένα μαγευτικό τόπο, αρκετά κοντά στην Υπάτη, την Ιερά Μονή Αγάθωνος, σε υψόμετρο 553 μέτρα, στην πλαγιά του όρους «Οίτη». Κτισμένη τον 14ο-15ο αιώνα αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βυζαντινής τεχνοτροπίας.Σήμερα στο χώρο της Μονής αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, ο επισκέπτης έχει την χαρά, όχι μόνο να απολαύσει τη φύση αλλά να βιώσει έντονα το θρησκευτικό συναίσθημα και να νιώσει την προσπάθεια που έγινε στο πέρασμα του χρόνου για την προστασία και τη διαφύλαξη της Εθνικής Συνείδησης. Έπειτα κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα θα σταματήσουμε στην παραλιακή πόλη των Καμένων Βούρλων όπου θα απολαύσουμε τον περίπατό μας στην παραλία της πόλης. Αργά το μεσημέρι μετά το φαγητό μας θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα έχοντας σύντομες στάσεις για ξεκούραση.

________________________________________________________________________________________________

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο AvarisHotel 5* με ημιδιατροφή σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή Ότι δεν αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης

  1. Καλλιμάρμαρο 08:00 (αναχώρηση)
  2. Αγία Τριάδα Πειραιά 08:30 (αναχώρηση)

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον ραδιοφωνικό σταθμό στα τηλέφωνα: 210-4118602, 210-4118640 και στο email: info@pe912fm.com