Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στον Πειραιά

Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στον Πειραιά

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της Χώρας μας, παρόντος του Δημάρχου της Πόλεως κ. Βασιλείου Μιχαλολιάκου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ επίσης παρέστη και ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Καμένος. Στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων παρέστη επίσης ο μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας καπτάν Νικόλας Φράγκος καθώς επίσης και λοιποί πολιτειακοί άρχοντες και πλήθος πιστού λαού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον καθιερωμένο Αγιασμό εντός του Μητροπολιτικού Ναού η πομπή πορεύθηκε για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εντός του λιμένος, ενώ πρώην απόστρατοι, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού έπεσαν στην θάλασσα για την ρίψη του Σταυρού. Οι κολυμβητές αμέσως μετά προσήλθαν στην εξέδρα των επισήμων οπού πήραν την ευλογία του Ποιμενάρχου μας και τις ευχές όλων των παρισταμένων. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δώρησε σε όλους τους κολυμβητές ως ευλογία από έναν σταυρό.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τη στιγμή του Αγιασμού στο λιμάνι του Πειραιά.

 

{module GalleryPowerPlay_685}