Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Τα Άγια ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο πρώτο λιμάνι της χώρας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονος.

Ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου της Πόλεως κ. Μώραλη, πλήθους πιστών και πολιτειακών αρχόντων μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος, η αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Γεννηματά και οι βουλευτές κ. Αρβανιτόπουλος, Κατσαφάδος, Τραγάκης και Μελάς.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων εντός του Μητροπολιτικού Ναού η πομπή πορεύθηκε συνοδία αγήματος του πολεμικού ναυτικού για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού εντός του λιμένος ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπεσαν στην θάλασσα για την ρίψη του Σταυρού.

Στην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού παρέστη επίσης ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό των Θεοφανίων στο πρώτο λιμάνι της Χώρας, τον Πειραιά.

{module GalleryPowerPlay_882}