Στον Καθεδρικό Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Πειραιώς φιλοξενήθηκε η Συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στον Καθεδρικό Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Πειραιώς φιλοξενήθηκε η Συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, η συναυλία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και του Πρωτοσυγκέλλου της τοπικής Εκκλησίας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Νήφωνος Καπογιάννη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησαν οι σπουδαστές του Ωδείου με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητού και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ.Γρηγορίου Ζάρκου. Ακολούθησαν οι δύο Χορωδίες του Ωδείου, Παιδική και Ενηλίκων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Διευθύντριας Σπουδών κας Ευδοκίας Σιδέρη. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ωδείου κ.Νίκος Αμοργιανός ερμήνευσε το “Νύχτα μαγικά” και το ” Πόλη μαγική” των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη, ενώ το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τον σπουδαίο Μουσικοπαιδαγωγό, Βιρτουόζο Πιανίστα και Νευροεπιστήμωνα κ.Άρη Βαλέρη, υπό τους ήχους του Πιάνου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αναφέρθηκε στο έργο του Ωδείου της Μητροπόλεώς μας, το οποίο διατηρεί ζωντανή τόσο την πλούσια μουσική μας παράδοση, όσο και την τέχνη της Ιεροψαλτικής, αφού εδώ και πολλά χρόνια παραμένει φυτώριο, στελεχώνοντας τα ιερά αναλόγια.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για το σημαντικό έργο που προσφέρουν τον Γενικό Διευθυντή κ.Νίκο Αμοργιανό, την Διευθύντρια Σπουδών κα Ευδοκία Σιδέρη, καθώς και τους Καθηγητές του Ωδείου που συμβάλουν στην διατήρηση του πολιτισμού και της παράδοσής μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Καθεδρικού μας Ναού Αρχιμανδρίτη π.Δανιήλ Ψωίνο για τη φιλοξενία και τους παρισταμένους, πρόσφερε στους σπουδαστές και καθηγητές Αναμνηστικό Έπαινο για τη συμμετοχή τους στην συναυλία.