Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος

Πρώτη ημέρα Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του διήμερου Συνεδρίου Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στις ανακαινισμένες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής. Νωρίς το απόγευμα, τελέστηκε ο Αγιασμός έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος.

Εν συνεχεία οι αντιπρόσωποι των ενοριών της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας χωρίστηκαν σε ομάδες εργασιών. Οι σύνεδροι ήταν χωρισμένοι ανά κατηχητική βαθμίδα με υπευθύνους για την προσχολική ηλικία την Πρεσβυτέρα Αγγελική Τσουκαλά-Θεοχαράκη, για το κατώτερο κατηχητικό τον π. Δημήτριο Σεκαδάκη και για το Γυμάσιο – Λύκειο τον    π. Μιλτιάδη Ζέρβα. Ακολούθησε το δείπνο και η βραδινή προσευχή. Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με βραδινή ψυχαγωγία, όπου όλοι είχαν την δυνατότητα να διασκεδάσουν, να θυμηθούν παλιές κατηχητικές και κατασκηνωτικές στιγμές, αλλά και να εφοδιαστούν με δημιουργικές ιδέες και παιχνίδια για τα Κατηχητικά τους.

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Συνεδρίου από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και θα δωθούν, στους ιερείς νεότητος και στους κατηχητές, οι διορισμοί και τα κατηχητικά βοηθήματα της νέας χρονιάς.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.