Προσφορά δεμάτων αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

Προσφορά δεμάτων αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

Με την ευκαιρία της Μητρόπολης των Εορτών, των Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

«Η σημερινή ημέρα είναι μία ταπεινή εκδήλωση αγάπης στα πρόσωπα εθελοντών και εθελοντριών της Μητροπόλεώς μας που προσφέρουν και το χρόνο τους και την οικονομική τους δυνατότητα για να γίνει πραγματικότητα τούτο το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γίνει πράξη καθημερινής βιωτής», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 από Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου παρέδωσε περισσότερα από 5.000 δέματα αγάπης σε αδελφούς μας που αντιμετωπίζουν ανάγκες διαβίωσης.

Αναφερόμενος στην Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, επεσήμανε πως ο Θεός με την γέννησή του «αποδέχθηκε όλες τις ταλαιπωρίες και τα δικά μας βάσανα. Αποδέχθηκε τον διωγμό, το ψέμα, την κακότητά μας, όχι με την εξουσία να τα αλλάξει, αλλά με την ταπείνωση, την υπομονή και την αγάπη», τονίζοντας παράλληλα ότι η πράξη αυτή είναι ταυτόχρονα και εκδήλωση τιμής στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, υπογράμμισε: «Θέλω να σας εκφράσω με όλη μου την καρδιά την απέραντη αγάπη της Εκκλησίας και να σας συγχαρώ γιατί είστε τα παιδιά της Εκκλησίας, τα μέλη του Σώματος του Χριστού και όλοι μαζί ενωμένοι στο ένα σώμα του Χριστού, ζούμε το Μυστήριο της εν Θεό Κοινωνίας μας».

Ευχαριστώντας για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή τους τον κ. Φίλιππο Σελίνη, Πρόεδρο του Σωματείου Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δυτικής Αττικής «Ο Άγιος Πολύκαρπος» και τον κ. Μιχάλη Τσιφάκη της Ενώσεως Καταναλωτών, ευχήθηκε σε όλους τα φετινά Χριστούγεννα να είναι πνευματική αφορμή ενδυναμώσεως της Πίστης μας, αλλά και των αξιών της ζωής μας.

Χριστουγεννιάτικη Μουσική παιάνισε ο Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πειραιά, ενώ Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλλε η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

{module GalleryPowerPlay_1123}