Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Πειραιώς Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ.Σεραφείμ ευχαρίστησε την κα Δόμνα Μιχαηλίδου για την υπογραφή σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Πειραιώς Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ.Σεραφείμ ευχαρίστησε την κα Δόμνα Μιχαηλίδου για την υπογραφή σύμβασης με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το Γηροκομείο Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Πειραιώς και Νήσων κα Δόμνα Μιχαηλίδου με αφορμή την υπογραφή σύμβασης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με το Γηροκομείο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος, παρουσία και άλλων μελών του Δ.Σ. ευχαρίστησε θερμά την κα Μιχαηλίδου και εξέφρασε την μεγάλη του πνευματική χαρά και αγαλλίαση «για αυτή την εκδήλωση που γίνεται προς τιμήν της πολύς σας αγάπης και του ανύσταχτου ενδιαφέροντός σας για τα κοινωνικά δρώμενα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Βρισκόμαστε σε ένα χώρο που από το 1891 προσφέρει αγάπη, αλληλοκατανόηση, αλληλοσυμπλήρωση, αλληλοπεριχώρηση στην Γ΄ και Δ΄ ηλικία. Σε ένα χώρο που δεν είναι ένα άσυλο ή ένα αποθετήριο ψυχών, αλλά μία ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας πως το Γηροκομείο Πειραιώς είναι ένα μεγάλο σπίτι που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους που έδωσαν την ιστορία, την ζωή, τον δυναμισμό και την ύπαρξή τους.

Τονίζοντας πως «όλα αυτά προϋποθέτουν και κόστος» αναφέρθηκε στην δυνατότητα του να μπορεί κανείς να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις που έχει ένα τόσο μεγάλο πολυδύναμο σύστημα, το οποίο περιθάλπει ανθρώπους σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. «Εκεί χρειαζόμαστε την συναντίληψη και της κρατικής λειτουργίας», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του ιδρύματος, «γιατί από την πρώτη στιγμή που σας κάναμε κοινωνό των προβλημάτων, με όλη σας την δύναμη και την αγάπη αγκαλιάσατε με στοργή και δυναμισμό».

Επεσήμανε πως ήταν σημαντική και στοιχείο επιβιώσεως για το ίδρυμα η παρέμβαση της κας Μιχαηλίδου για την διαδικασία επιχορηγήσεως του Γηροκομείου Πειραιώς από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και «για την δυνατότητα που προσφέρεται πλέον σε απόρους συνανθρώπους μας να έρχονται σε αυτό το χώρο και να απολαμβάνουν την στοργή, την αγάπη και την εξασφάλιση μιας δημόσιας λειτουργίας, μιας δομής που δεν αποβλέπει στο υλικό κέρδος, αλλά στην πνευματική ολοκλήρωση και ευεξία των ανθρώπων».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην κα Μιχαηλίδου επιτυχίες στην προσωπική, οικογενειακή και πολιτική της ζωή, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει για να φανεί χρήσιμη στον άνθρωπο. «Ευχόμαστε να έχετε πάντοτε αγαθές πράξεις», είπε καταλήγοντας.

Από την πλευρά της η κα Δόμνα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ και τα μέλη του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιώς. Ανέφερε πως «το Γηροκομείο Πειραιώς για όλους εμάς τους Πειραιώτες είναι τοπόσημο της πόλης μας, τοπόσημο κοινωνικής προσφοράς, τοπόσημο αλληλεγγύης, τοπόσημο προστασίας στον ευάλωτο συμπολίτη μας ο οποίος λαμβάνει τις υπηρεσίες που του αρμόζουν».

Ευχαρίστησε θερμά την διοίκηση και τους εργαζομένους για την ποιότητα εργασίας που πραγματοποιήθηκε τους μήνες της πανδημίας και μιλώντας για τον τομέα της φροντίδας των ηλικιωμένων ανέφερε πως «ο Θεός θέλησε και μου έδωσε την αρμοδιότητα να μπορώ να προσφέρω και εγώ, όχι απλά ως μία Πειραιώτισσα» που μπορεί να αφιερώσει από τον χρόνο της για να βοηθά σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, αλλά «θέλησε ο Θεός να μου δώσει την ευθύνη να μπορώ και θεσμικά να συμβάλω σε αυτό». Προσθέτοντας πως για πρώτη φορά η πολιτεία έδωσε το δικό της κομμάτι ευγνωμοσύνης στο Γηροκομείο Πειραιά. «Έδωσε άμεση χρηματοδότηση στις ανάγκες που προέκυψαν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κα Μιχαηλίδου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γέροντες και τις γερόντισσες του ιδρύματος, ενώ η χορωδία των ηλικιωμένων της τραγούδησε και της αφιέρωσε το τραγούδι «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία».