Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ, ΣΤΗΝ 33Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΦΡΑΙΜ, ΣΤΗΝ 33Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η 33η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 19:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς.

Στην εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, θα υποδεχθεί τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος θα απευθύνει λόγο πνευματικό και παρηγορητικό προς τους γονείς και τα παιδιά αντλώντας από την προσωπική ποιμαντική του εμπειρία στηριγμένη στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Ο Γέροντας Εφραίμ, με την πατρική αγάπη και τη νηφαλιότητα που τον διακρίνουν, θα απευθύνει παραινέσεις στους παρευρισκομένους που αφορούν σε ζητήματα της καθημερινής τους ζωής αλλά και της πνευματικής τους πορείας.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, θα απονείμει στον Γέροντα Εφραίμ την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής μας Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς.

Στη Γιορτή θα λάβουν μέρος δύο χιλιάδες παιδιά Δημοτικού και νέοι Γυμνασίου και Λυκείου από τις τριάντα ενορίες της Μητροπόλεως.

Η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης». Θα παρουσιασθούν, επίσης, παιδικές και νεανικές χορωδίες καθώς και συγκροτήματα παραδοσιακών χορών.

Η Γιορτή Νεολαίας σηματοδοτεί τη λήξη των δραστηριοτήτων της ιεραποστολικής χρονιάς και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.