Ολοκληρώθηκε η τριήμερη προσκυνηματική κρουαζιέρα στο ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη προσκυνηματική κρουαζιέρα στο ΑΙΓΑΙΟ

Με την επιστροφή των προσκυνητών στον Πειραιά ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 η δεὐτερη προσκυνηματική Κρουαζιέρα που διοργάνωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία».
Οι 196 προσκυνητές ξεκίνησαν την Παρασκευή το πρωί από το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας με προορισμό την Μύκονο, το Κουσάντασι, τη Σάμο και την προσφάτως ανακηρυχθείσα Ιερά Νήσο Μήλο, εξ αφορμής της οποίας και πραγματοποιήθηκε αυτή η εξόρμηση.
Στη Μύκονο οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας και ξεναγήθηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου π. Πέτρο Μαραγκό
Μετά από τις απαραίτητες φωτογραφίες στους Μύλους του νησιού και την «μικρή Βενετία», το ταξίδι συνεχίστηκε για το Κουσάντασι της Τουρκίας. Εκεί οι εκδρομείς είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου και να θαυμάσουν την ιστορικότητα του τόπου τον οποίο είχε επισκεφτεί και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.
Επόμενος σταθμός μας η Σάμος. Στην Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγιάς, οι εκδρομέις έτυχαν ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τον Ηγούμενο π. Χρυσόστομο Λέλο και τους αδελφούς του Μοναστηριού, στο οποίο τελέστηκε η Ακολουθία του Αναστάσιμου Εσπερινού του Σαββάτου. Στο τέλος, αφού οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λίγα λόγια για την ιστορία της Μονής, έλαβαν ιδιαίτερη Ευλογία προσκυνώντας Ιερά Λείψανα που οι Πατέρες έθεσαν στο μέσον του Καθολικού. Με την αναχώρησή από το Μοναστήρι, οι εκδρομείς είχαν την δυνατότητα να περπατήσουν στο γραφικό και πανέμορφο Πυθαγόρειο.
Τελικός προορισμός της Προσκυνηματικής αυτής Κρουαζιέρας το Ιερό Νησί της Μήλου. Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο του Νησιού, την υπέροχη Πλάκα και την Παναγία Κορφιάτισσα με την φανταστική θέα στο απέραντο γαλάζιο και πλούσια Ιστορία την οποία οι εκδρομείς άκουσαν από την επί σειρά ετών συνεργάτιδα του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού κ. Σοφία Κωνσταντινιάδου.
Φυσικά οι εκδρομείς επισκέφθηκαν τις ξακουστές Κατακόμβες και ξεναγήθηκαν σε αυτές, εξ αφορμής των οποίων η Μήλος ανακηρύχθηκε φέτος «Ιερά Νήσος».
Κατά κοινή ομολογία, ιδιαίτερη στιγμή του ταξιδιού ήταν η τέλεση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας εν πλω.
Επικεφαλής της ομάδος από την «Πειραϊκή Εκκλησία» ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, ενώ συνόδευσε και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Λιακόσταυρος.

Ακολουθουν φωτογραφίες από την εκδρομή αυτή.

{module GalleryPowerPlay_828}