Οι φιλόξενοι και ανακαινισμένοι χώροι των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς υποδέχονται και πάλι τους μαθητές τους.

Οι φιλόξενοι και ανακαινισμένοι χώροι των Εκπαιδευτηρίων της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς υποδέχονται και πάλι τους μαθητές τους.

 

Μία πολύ ευχάριστη «νότα» στην δύσκολη ειδησεογραφική καθημερινότητα παρουσίασε σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου 2021 η εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», αφού οι παρουσιαστές της, Ντίνος Σιωμόπουλος και Στέλλα Γκαντώνα συνδέθηκαν απευθείας με τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα με τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο μας.

Τους συντελεστές της εκπομπής υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Διευθύντρια κα Μαρία Τυράσκη η οποία ξεναγώντας τους τηλεθεατές στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις μας, τους ενημέρωσε για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει προκειμένου αύριο Δευτέρα να υποδεχθούν τους μαθητές και τις μαθήτριες του προνηπίου και του νηπίου.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα παιδιά μας για την αυριανή έναρξη των μαθημάτων», είπε η κα Τυράσκη συμπληρώνοντας πως «τα παιδιά θα βγαίνουν σε διαφορετικές ώρες διάλειμμα, ώστε να τηρήσουμε τα μέτρα. Θα τρώνε, επίσης, ανά ομάδες για την προστασία τους. Φυσικά θα φορούν μάσκες, θα υπάρχουν αντισηπτικά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αερίζονται όλοι οι χώροι, και τα παράθυρα θα μένουν ανοιχτά τις ώρες των διαλειμμάτων. Ακόμα γίνεται τακτικός καθαρισμός των χώρων».

Ερωτώμενη για την συνεργασία της με τους γονείς επεσήμανε πως «οι γονείς είναι έτοιμοι, έχουν ενημερωθεί πλήρως για το τι θα πρέπει να κάνουν. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός ήταν αναφορικά με τα διαγνωστικά τεστ. Πλέον δεν υπάρχει καμία αγωνία, η διαδικασία είναι απλή. Συνολικά έχουμε 110 παιδιά», είπε η κα Τυράσκη επισημαίνοντας ότι «αύριο θα έρθουν τα 50, νήπιο και προνήπιο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και οι δύο παρουσιαστές ενθουσιάστηκαν με τους πλήρως ανακαινισμένους και σύγχρονους χώρους των εκπαιδευτηρίων μας, ενώ εξήραν το Εκπαιδευτικό μας έργο, τονίζοντας την μέριμνα και την ανύστακτη αγωνία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ για την πρόοδο και την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας.

Επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αύριο Δευτέρα στις 08:00 το πρωί η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»  με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη θα συνδεθούν απευθείας και με τους ανακαινισμένους χώρους του Δημοτικού μας Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, αφού για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες τηλεκπαίδευσης τα μεγαλύτερα παιδιά επιστρέφουν με την φυσική τους παρουσία, πλέον, στα θρανία τους τηρουμένων φυσικά όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Δείτε επίσης σχετική ανάρτηση και ΕΔΩ.