Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών τελέσθηκε Μνημόσυνο υπέρ του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου.

Στο Μνημόσυνο συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ μαζί με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου κ.κ. Δωρόθεο και Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ. Στο Μνημόσυνο επίσης συμμετείχε πλήθος Ιερέων που διηκόνησαν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο με την δική του πνευματική ευθύνη και καθοδήγηση.

Κατά την Ακολουθία του Μνημοσύνου, ο προεξάρχων Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, αναφέρθηκε στον αοίδιμο προθιεράρχη τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι πάντα υπηρέτησε την Εκκλησία, τον Χριστό και τον πιστό λαό, με Θείο Ζήλο, Πιστότητα και πολλή Αφοσίωση. Συνεχίζοντας την αναφορά του ο κ.κ. Δανιήλ επεσήμανε ότι η διακονία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου υπήρξε πολύκαρπη και καλλίκαρπη και ο ίδιος φέρει τα χαρακτηριστικά του καλού Ποιμένος, όπως ο Κύριος τον περιέγραψε αλλά και του ιεραποστολικού εργάτου, όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο Απόστολος Παύλος.

 

Δείτε στιγμές από το μνημόσυνο.

{module GalleryPowerPlay_628}