Μητροπολίτης Πειραιώς: “Κάθε αδελφός και αδελφή που συγκινούνται από το μήνυμα του Χριστού είναι ένας άλλος μικρός Χριστός”.

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Κάθε αδελφός και αδελφή που συγκινούνται από το μήνυμα του Χριστού είναι ένας άλλος μικρός Χριστός”.

Τα εγκαίνια της Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 85, τέλεσε σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, παρουσία πλήθους κόσμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως «η Μητρόπολή  μας αγωνίζεται να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της αγάπης σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, που ζητάει απεγνωσμένα χειραγωγία και βοήθεια στην πορεία της ζωής του. Η Δωροέκθεση διακονεί αυτό το σκοπό, γι’ αυτό γίνεται, για να προσφέρει και να δώσει. Να προσφέρει αγάπη και να δώσει δυνατότητες για να εκφράσουμε αυτήν την αγάπη.

Επεσήμανε πως «κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα του δέρματός του, την καταγωγή του την εθνοτική, την όποια άλλη διακριτικότητα, είναι αδελφός πολυτίμητος, είναι ο πλησίον για τον οποίο ο Κύριος ήλθε στον κόσμο κι έγινε ο Πανάγιος Θεός άνθρωπος για όλους εμάς και μας ένωσε μαζί του για πάντα», εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του τόσο προς τους Ιερείς που διακονούν στις Ενορίες όσο και στις κυρίες των φιλοπτώχων ταμείων, τους εθελοντές και εθελόντριες που προσφέρουν τον χρόνο και τον κόπο τους.

«Είναι τα πιο πολύτιμα πρόσωπα που ο Θεός μας χαρίζει, που όχι απλώς διακονούν στις τράπεζες φαγητού αλλά στις καρδιές των ανθρώπων. Όλοι μαζί ενωμένοι στο Σώμα του Χριστού, με κεφαλή Εκείνον, τον Σωτήρα του κόσμου, αγωνιζόμαστε για να επιτελούμε αυτό το μεγάλο έργο της ανθρώπινης συναντίληψης, κοινωνικοποίησης, φιλανθρωπίας και φιλαλληλίας. Είμεθα ευγνώμονες για την παρουσία , τη στοργή και προσφορά που είναι διαχρονική, δεν γίνεται μια φορά τον χρόνο, γίνεται καθημερινά 365 ημέρες τον χρόνο. 365 ημέρες υπάρχει αυτή η ανοιχτή αγκαλιά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για κάθε άνθρωπο που έχει την ανάγκη μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στην συνέχεια, μιλώντας απευθείας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαύμα που ζει καθημερινά η τοπική μας Εκκλησία. «Εδώ, στο μεγάλο λιμάνι, γίνεται στοίχημα ζωής», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως την περασμένη χρονιά «χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το κράτος και χωρίς επιδότηση, το ποσό της προσφοράς της Μητροπόλεως μας ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια ευρώ».

Δεν παρέλειψε τέλος να κάνει ιδιαίτερη μνεία για όλους όσοι στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν, αποτελούν τον Χριστό ΄΄εν ετέρα μορφή΄΄, κάθε αδελφός και αδελφή που συγκινούνται από το μήνυμα του Χριστού είναι ένας άλλος μικρός Χριστός. Ό,τι κάνουν, δεν μένει στο χωροχρόνο του τώρα, αλλά μεταβαίνει στην αιωνιότητα και εν ημέρα Κυρίου θα δουν το όνομά τους εν Βίβλω ζωής. Ο Χριστός είναι Εκείνος που μας εμπνέει και οδηγεί, το παράδειγμα το δικό Του είναι αυτό που ατελώς προσπαθούμε να μιμηθούμε».

Θυμίζουμε ότι η Δωροέκθεση, ο θεσμός που στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, λειτουργεί στην οδό Κολοκοτρώνη 85.

Επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.

Αγοράζοντας ένα δώρο από την Δωροέκθεση η χαρά είναι διπλή: προσφέρουμε ένα δώρο σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο και ανακουφίζουμε τον πόνο των αδελφών μας που έχουν ανάγκη.