Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η προσευχή μας σήμερα αγκαλιάζει όλη τη νεότητα».

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η προσευχή μας σήμερα αγκαλιάζει όλη τη νεότητα».

«Τα παιδιά μας ετοιμάζονται για ένα μεγάλο άλμα, για μία μεγάλη προσπάθεια, για ένα επιστέγασμα στα δώδεκα χρόνια της μαθητικής τους εργώδους προσπάθειας και αγωνίας».

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ενίσχυση των νέων που θα διαγωνιστούν σε λίγες ημέρες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μαθητές και μαθήτριες από τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κατά Θεόν επιτυχία στην οποία τους παρότρυνε να στοχεύουν.

«Ζούμε για κάποιο σκοπό, έχουμε κάποιο στόχο». «Τα παιδιά μας ετοιμάζονται για ένα μεγάλο άλμα, για μία μεγάλη προσπάθεια, για ένα επιστέγασμα στα δώδεκα χρόνια της μαθητικής τους εργώδους προσπάθειας και αγωνίας», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως τα παιδιά αποφοιτούν από τη μαθησιακή διαδικασία των δώδεκα αυτών χρόνων «ώριμοι έφηβοι, δυνατοί, γεμάτοι με την επιθυμία και το χάρισμα του να κερδίσουν τη ζωή».

Επισημαίνοντας πως η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων «είναι ένα στάδιο σοβαρό, γι’ αυτό και οι προσευχές των γονέων σας και όλων μας, σας συνοδεύουν», τόνισε πως «η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με κάποιες εξετάσεις, όποια και αν είναι η έκβασή τους, αλλά με το καλό τέλος αυτής της προσπάθειας».

Υπογράμμισε πως «η συμβουλή της Εκκλησίας είναι όχι μόνο να αρχίσει κάποιος, αλλά και να τελειώσει», κάτι που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «απαιτεί συνεχής προσπάθειες και βαθιά προσήλωση στους στόχους της ζωής μας». «Η προσευχή μας σήμερα αγκαλιάζει όλη τη νεότητα, όλους τους νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους», που σε λίγο θα εισέλθουν στο ωραίο στάδιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και στις απολυτήριες και εισαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων βαθμίδων, πρόσθεσε, ευχόμενος «το Πνεύμα το Άγιο να φωτίσει, να εμπνεύσει, να χαριτώσει, να σκεπάσει, να ενδυναμώσει» και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο τελικός στόχος, «Εκείνο να δώσει τη δύναμη και το σθένος της επιμονής».

«Εκείνος που τολμά και επιμένει, πάντα νικάει», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «η προσευχή της Εκκλησίας μας είναι να εμπνευστούν οι νέοι άνθρωποι, όχι απλώς και μόνον να επιτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, να μπουν σε ένα πανεπιστημιακό καθίδρυμα, να πάρουν ένα πτυχίο, να βγουν στον στίβο της εργασίας και να γίνουν και εκείνοι μέτοχοι των αγωνιών του λαού μας και της ανθρωπότητος», «αλλά να μορφώσουν πριν και πάνω από όλα μέσα τους το Χριστό. Να κερδίσουν αυτή την σχέση αγάπης, μετοχής και κοινωνίας» με τη Σοφία που δημιούργησε τα σύμπαντα και σκεπάζει τον κόσμο.

«Το ύψιστο μάθημα είναι η κοινωνία της Θείας Χάριτος, η είσοδος του ανθρώπου από τη ζωή αυτή, στον ωκεανό της Θείας Αγάπης και της Θείας Σοφίας». «Καλείστε να αναλάβετε αυτόν τον αγώνα με την δύναμη της νιότης σας, με την ευψυχία και την γενναιοκαρδία που προικίζουν τις οικογένειές σας και πάντοτε με την εμπιστοσύνη την απόλυτη στη Θεία Πρόνοια, στη Θεία αγάπη, στη Θεία σκέψη», είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος και παροτρύνοντας όλους να οπλιστούν «με θάρρος, με δύναμη και με Χάρη Θεού», ευχήθηκε επιτυχίες στις εξετάσεις «αλλά κυρίως στον πνευματικό χώρο».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις πατρικές του ευχές, προσέφερε σε όλους τους υποψηφίους ενθύμιο και Ευλογία προς ενίσχυση των προσπαθειών τους.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.