Μητροπολίτης Πειραιώς: “Η Ευχαριστία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υπάρξεώς μας”.

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Η Ευχαριστία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υπάρξεώς μας”.

Μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τέλεσε σήμερα Σάββατο 30 Απριλίου 2022, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το Μυστήριο του Ιερού Βαπτίσματος του κατά σάρκα υιού του εφημερίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς π.Χρήστου Ρισάνου και της πρεσβυτέρας Ελισάβετ.

«Ζήσαμε και σήμερα μία έκχυση των δωρεών του Κυρίου», είπε κατά την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τονίζοντας πως «μέσα στην Πασχάλια ευφροσύνη, χαιρόμεθα με την ευλογημένη, χαριτωμένη και αγιασμένη εγγραφή του νέου δούλου του Θεού Θεοδοσίου Ρισάνου στας δέλτους της Βασιλείας των Ουρανών».

«Αυτή την πολιτογράφηση δι’ ύδατος και Πνεύματος πανηγυρίζει η Εκκλησία και είμαστε όλοι κοινωνοί και μέτοχοι αυτού του μεγάλου γεγονότος», είπε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισημαίνοντας το γεγονός  ότι «ο Πανάγιος Θεός, μας καθόρισε συνδημιουργούς μαζί Του».

Συγχαίροντας τους γονείς, τους αναδόχους, αλλά και τον Ιερέα παππού του π.Ιωάννη Ρισάνο, τον «πατριάρχη της οικογένειας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σεβασμιώτατος, σημείωσε πως «μία πορεία θριάμβου ξεκινάει σήμερα για τον Θεοδόσιο», υπογραμμίζοντας παράλληλα με έμφαση πως «το Μυστήριο τελέστηκε μέσα στην Ευχαριστία, γιατί όλα άρχονται και τελειούνται στην Ευχαριστία». «Η Ευχαριστία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υπάρξεώς μας» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως αντιπροσφέρουμε, «αντιπελαργίζουμε τα δώρα τα οποία Εκείνος μας δίδει και έτσι γινόμαστε όλοι εμείς μέτοχοι της άκτιστης ενέργειας του Παναγίου Θεού».

Ευχαρίστησε θερμά και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Βαρνάβα Θεοχάρη, «έναν εκλεκτό κληρικό της Εκκλησίας μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, για την παρουσία του και τις προσευχές του.

Τέλος ευχήθηκε στους γονείς και τους αναδόχους «υγεία, δύναμη και την παρά Θεού βοήθεια» και στον νεοφώτιστο «να μεγαλώσει με τη Χάρη του Θεού, να γίνει πράγματι Θεοδόσιος, όπως είναι ο Άγιός του», «ο μεγάλος ασκητής και ηρωικός άνδρας της πίστεώς μας».