Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

 

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ αλλά και του Δημάρχου Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη διενεργήθηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα  26 Απριλίου 2021 ο δωρεάν έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test Covid-19) σε όλους τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καθώς και στους ιεροψάλτες και το βοηθητικό προσωπικό των Ιερών Ναών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Περισσότεροι από 150 κληρικοί βρέθηκαν στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς περιμένοντας υπομονετικά – τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων – προκειμένου να εξεταστούν, εκπέμποντας με τον τρόπο αυτό το δικό τους ιδιαίτερο μήνυμα από την Μητρόπολη Πειραιά.

Τόσο οι κληρικοί μας, όσο κα τα λαϊκά στελέχη και οι συνεργάτες, προσπαθούμε να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία αφενός επιβάλλει η πολιτεία, αφετέρου είμαστε υποχρεωμένοι  για λόγους συνειδήσεως να τηρήσουμε, προκειμένου η Εκκλησία να μην στοχοποιηθεί αρνητικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 100% των rapid test βρέθηκαν αρνητικά.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Μαζικής ενημερώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, επεσήμανε πως «η Εκκλησία πάντοτε ως φιλόστοργος μητέρα έρχεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια τέτοια τραγική κατάσταση για τη ζωή των συνανθρώπων μας. Αυτό που μας συνέχει είναι ότι αυτή τη στιγμή 10.000 συνέλληνες έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι εναντίων αυτού του αδιοράτου εχθρού, του μικροσκοπικού οργανισμού ο οποίος επιβουλεύεται την ύπαρξή μας. Χρειάζεται λοιπόν σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και βέβαια πολύ αγάπη. Αγάπη όχι για τον εαυτό μας μόνο αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο».

Ευχαρίστησε θερμά τόσο το Δήμαρχο Πειραιά κ.Ιωάννη Μώραλη, όσο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την δυναμική τους συμβολή στην υλοποίηση της όλης δράσης, υπογραμμίζοντας πως «η Εκκλησία πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση του μεγάλου δώρου της ζωής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης σημείωσε πως «επειδή είναι δεδομένο ότι οι πολίτες θα πάνε στις εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα, λάβαμε πρωτοβουλία ως Δήμος να διενεργήσουμε rapid test σε όλη την ‘’οικογένεια’’ της Μητρόπολης Πειραιώς». Υπογράμμισε πως «η εκκλησία έχει αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και αυτό αποτυπώνεται στην αυξημένη προσέλευση των ιερέων και του προσωπικού των Ιερών Ναών», εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα «ότι με την ενέργεια αυτή και οι ιερείς, αλλά και οι πιστοί που θα προσέλθουν στις εκκλησίες με τα προβλεπόμενα μέτρα, θα αισθάνονται ακόμη πιο ασφαλείς και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που τους δώσαμε τη δυνατότητα αυτή»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τη συνεργασία,  την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας που διενεργεί τα τεστ και τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκο Πλατανησιώτη, καθώς και τον Διοικητή του Νοσοκομείου ‘’Μεταξά’’ κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη», είπε ολοκληρώνοντας.