Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του ALPHA και του MEGA από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του ALPHA και του MEGA από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Δύο μεγάλοι τηλεοπτικοί δίαυλοι πανελλήνιας εμβέλειας (ALPHA και MEGA) θα βρεθούν στην πόλη του Πειραιά, προκειμένου να μεταδώσουν σε απευθείας σύνδεση τις Ιερές Ακολουθίες από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και  τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς αντίστοιχα. Των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους αδελφούς μας Χριστιανούς ανά τον κόσμο και ιδιαιτέρως στο Χριστεπώνυμο πλήθος της Ελλάδος να απαλύνουν, κατά το δυνατόν, τον πόνο που έχει προκαλέσει η απαγόρευση της φυσικής παρουσίας τους στους Ιερούς Ναούς. Ταυτόχρονα, η πράξη αυτή αποτελεί παρηγοριά και ισχυρό φάρμακο για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτής της περιόδου για όλους εμάς που διατηρούμε τον ευσεβή πόθο να βιώσουμε τα Πάθη, αλλά και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Αναλυτικότερα,

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός ALPHA θα μεταδώσει από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς απευθείας τις παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Μεγάλη Πέμπτη, από 16:30 έως 19:00 την Ακολουθία των Παθών (12 Ευαγγέλια – Σταύρωση)

Μεγάλη Παρασκευή, από 20:00 έως 22:00 την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Εγκώμια)

Μεγάλο Σάββατο, από 23:00 έως 00:15 την Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου.

 

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός MEGA θα μεταδώσει από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς απευθείας τις παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Μεγάλη Παρασκευή πρωί, από 08:00 έως 11:15 τις Ώρες, τον Εσπερινό και την Αποκαθήλωση του Κυρίου και το απόγευμα από 17:00 έως 19:30 την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Εγκώμια)

Μεγάλο Σάββατο πρωί, 07:00 έως 09:00 την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου (Α΄ Ανάσταση) και από 23:40 έως 00:15 την Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου.