Ι.Μ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού

Ι.Μ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού

Παιανία | Ιάσονας Ντικούλης


Με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η κατασκηνωτική περίοδος αγοριών Δημοτικού «Χριστιανούπολη 2024» στον φιλόξενο χώρο του «Πειριακού Χωριού» της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής.

Στην περίοδο συμμετείχαν περί τους 120 κατασκηνωτές και 40 στελέχη με αρχηγό τον π. Δημήτριο Αρώνη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Γενικό σύνθημα της κατασκηνωτικής περιόδου ήταν «Η επιθυμία του Θεού: Οικογένεια, Πατέρας, Μητέρα, Παιδιά».

Οι κατασκηνωτές κατηχήθηκαν στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί οικογένειας, όπως αυτή πηγάζει από την Αγία Γραφή και την Ορθόδοξη Πατερική μας παράδοση.

Για τον λόγο αυτό οι προστάτες των εννέα ομάδων της κατασκήνωσης ήταν έγγαμοι Άγιοι από το Ορθόδοξο Αγιολόγιο.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιελάμβανε Αγιογραφικές συναντήσεις, συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας, ομαδικές δραστηριότητες και ατομικούς διαγωνισμούς.

Μια μικρή γεύση από την κατασκηνωτική ζωή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουνε οι επισκέπτες και οι γονείς των παιδιών στη σημερινή εορτή που ήταν και ο επίλογος της φετινής περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παρακολούθησε με συγκίνηση και χαρά όλη την εκδήλωση, συνεχάρη με θέρμη τους κατασκηνωτές, τα στελέχη και τον αρχηγό, π. Δημήτριο για την καρποφόρα προσπάθεία τους και ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ότι οι γονείς, ο πατέρας και η μητέρα, έχουν την ευλογία από το Θεό να γίνουν συνδημιουργοί Του και κάθε παιδική ψυχή να γίνει μια κατάθεση στην ουράνια βασιλεία.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κοινή τράπεζα την οποία επιμελήθηκαν οι γονείς – επισκέπτες και ακολούθησε μικρό απόδειπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό της Παιανίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ