Η ΦΡΙΚΤΗ «ΣΙΩΠΗΛΗ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 28η Αυγούστου 2023

 

Η ΦΡΙΚΤΗ «ΣΙΩΠΗΛΗ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

 

Δεν θα πάψουμε να αποκαλύπτουμε την απάνθρωπη και θηριώδη φύση του Ισλάμ. Μιας θρησκείας, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο θηριωδίας με αμέτρητα

αθώα θύματα στην ανθρώπινη ιστορία. Κανένας δε μπορεί να υπολογίσει πόσες μυριάδες είναι τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας στους 13 αιώνες της ιστορικής του πορείας. Κι όλα αυτά με «θεϊκή διαταγή», του Αλλάχ και του δαιμονικού του βιβλίου, του Κορανίου. Το τραγελαφικό είναι πως  και στις μέρες μας, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, όπου υποτίθεται ότι έχουν κατοχυρωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα με διεθνείς συνθήκες και την «επιστασία» του ΟΗΕ, οι ισλαμικές θηριωδίες συνεχίζονται ακάθεκτες, μάλλον εντεινόμενες! Η «πολιτισμένη» Δύση, η οποία καυχιέται για τον «πολιτισμό» της, για τον «Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό» και τον «Ουμανισμό», ενώ «κόπτεται» και προβάλλει με προκλητικό τρόπο τα «δικαιώματα» περιθωριακών ομάδων, κυρίως των ΛΟΑΤΚΙ, δηλαδή την προάσπιση της αμαρτίας και της διαφθοράς, για τις σφαγές των ισλαμιστών «σφυρίζει αδιάφορα»! Αδιαφορεί, αν τα θύματα της ισλαμικής θηριωδίας είναι φιλήσυχοι χριστιανοί και το μόνο «έγκλημά» τους είναι ότι γεννήθηκαν σε ισλαμική χώρα και αρνούνται να αλλαξοπιστήσουν και να ασπασθούν το δαιμονικό Ισλάμ!

Στα παραπάνω συμπεράσματα καταλήξαμε, όταν έπεσε στην αντίληψή μας πρόσφατο δημοσίευμα στο δημοσιογραφικό ιστολόγιο «www.newsbreak.gr/», με τίτλο: «Αδιανόητη η σφαγή χριστιανών στη Νιγηρία»[1]. Ο εκλεκτός συντάκτης του άρθρου, επικαλούμενος ασφαλείς πηγές, παρουσιάζει τη φρίκη της εξελισσόμενης γενοκτονίας των χριστιανών στην αφρικανική αυτή χώρα, στην οποία «κάνει κουμάντο» το σπαθί των πιστών του Αλλάχ. Εκεί όπου κυριαρχεί ο φόβος, το μίσος, η εκδίκηση, το ιερό μένος, το αίμα, τα πτώματα, οι καταστροφές χριστιανικών ναών και ολόκληρων χωριών, οι βιασμοί και οι αρπαγές κοριτσιών, τα οποία χρησιμοποιούνται ως «σκλάβες του σεξ»!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Περισσότεροι από 2.500 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τους Φουλάνι Τζιχαντιστές και άλλους συμμάχους τους πρώτους έξι μήνες του 2023. 350 θάνατοι καταγράφηκαν σε 18 μόλις ημέρες μεταξύ 12 και 30 Ιουνίου. Οι ισλαμιστές επίσης έκαψαν 1.400 σπίτια και συνέλαβαν 3.700 αμάχους»![2] Και συνεχίζει: «Η Διεθνής Εταιρεία Πολιτικών Ελευθεριών και Κράτους Δικαίου, ο κορυφαίος οργανισμός έρευνας της Νιγηρίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την υπεράσπιση της ασφάλειας από το 2008 έχει επανεξετάσει διεξοδικά τις ειδικές ερευνητικές εκθέσεις της σχετικά με τη γενοκτονική κατάσταση των Χριστιανών στη Νιγηρία και τις μαζικές φρικαλεότητες του Ισλαμικού κράτους κι άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που εκδόθηκε στις 21 Μαΐου 2023. Όσον αφορά την κατάσταση των Χριστιανών της Νιγηρίας, είναι βαθιά απογοητευτικό και συγκλονιστικό να σημειωθεί ότι τα τέρατα της κρατικής γενοκτονίας, (State Jihadism Project), της απελθούσας κεντρικής κυβέρνησης του απόστρατου στρατηγού Muhammad Buhari, (29 Μαΐου 2015-29 Μαΐου 2023), συνέχισαν να κυνηγούν χριστιανούς και μη μουσουλμάνους άλλους, συμπεριλαμβανομένων των προγονικών τους εδαφών, των κατοικιών, των τόπων λατρείας και μάθησης και άλλων περιουσιακών στοιχείων που τους ανήκουν»[3].

    «Διαπιστώθηκε επίσης ότι τουλάχιστον 18.200 εκκλησίες, 1.000 παραδοσιακά θρησκευτικά ιερά και 800 συναγωγές και 2.200 χριστιανικά σχολεία έχουν καεί ή καταστραφεί άσκοπα – με 1100 χριστιανικές κοινότητες να έχουν ξεριζωθεί, 50 εκατομμύρια χριστιανούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τους προγόνους τους. Εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανοί έχουν ασπαστεί το Ισλάμ, ενώ δεκάδες χιλιάδες χριστιανές γυναίκες έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης ή υποδούλωσης. Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια χριστιανοί είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι ή πρόσφυγες. Πρόκειται για μία γενοκτονία, για την οποία δεν μιλάει κανείς…»!

Η δημοσιογράφος κ. Μαρία Μοτίκα αποκάλυψε σε παλιότερο άρθρο της, με θέμα: «Οι άγριες διώξεις των χριστιανών στη Νιγηρία και η υποτονική αντίδραση της Δύσης», τη φρίκη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Νιγηρία. Έγραψε: «Η Νιγηρία είναι το πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής (~ 212 εκ. κάτοικοι), με τον πληθυσμό της να είναι σχεδόν ίσα μοιρασμένος μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών [….] Εδώ και χρόνια, οι χριστιανοί στις βόρειες και κεντρικές περιοχές της χώρας υφίστανται άγριες και μαζικές διώξεις, οι οποίες, σύμφωνα με αρκετές οργανώσεις, συνιστούν γενοκτονία [… ]. Σύμφωνα με στοιχεία της International Society for Civil Liberties and Rule of Law, τουλάχιστον 43.000 άτομα έχουν δολοφονηθεί ενώ η International Committee on Nigeria ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ 2010-2020 στις 52.000. […] Θύτες είναι η Μπόκο Χαράμ, μέλη της φυλής Φουλάνι και το παρακλάδι του ισλαμικού κράτους στη Δυτική Αφρική (ISWAP). Η Μπόκο Χαράμ είναι μια τζιχαντιστική οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, η οποία δρα στη βόρεια Νιγηρία και σε γειτονικές χώρες (Τσαντ, Νίγηρα, Καμερούν). Στόχος της είναι η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στα πρότυπα του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. Προς τούτο, προσπαθεί να ξεριζώσει κάθε στοιχείο δυτικού τρόπου ζωής»[4].

Οι αρχές της Νιγηρίας, είτε δεν μπορούν να επέμβουν και να προστατεύσουν τους χριστιανικούς πληθυσμούς, είτε δεν θέλουν, (έχοντας φιλοϊσλαμική πολιτική), όπως αυτό φαίνεται με όσα παραθέτει στη συνέχεια η κ. Μοτίκα: «Οι Αρχές της χώρας απορρίπτουν τις κατηγορίες περί στοχοποίησης και γενοκτονίας των χριστιανών, αποδίδοντας τις συγκρούσεις στην κλιματική αλλαγή και στον ανταγωνισμό μεταξύ νομαδικών και αγροτικών κοινοτήτων για τη νομή της γης. Ενώ, όμως, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις είναι τυχαίες και δεν έχουν θρησκευτικό υπόβαθρο, αδυνατεί να εξηγήσει γιατί οι Φουλάνι σκοτώνουν άοπλους χριστιανούς πολίτες, θρησκευτικούς ηγέτες και λειτουργούς, καταστρέφουν και πραγματοποιούν επιδρομές σε εκκλησίες ακόμη και κατά τη διάρκεια εορτών, ή τέλεσης μυστηρίων και, όπως υπογραμμίζουν επιζώντες, χρησιμοποιούν θρησκευτική ρητορική κατά τη διάρκεια των επιθέσεων»[5].

Δεν παραλείπει η ίδια δημοσιογράφος να επισημάνει παρακάτω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει επί τέλους να «ξυπνήσει» και να επέμβει: «Σε κάθε περίπτωση, η διεθνής κοινότητα πρέπει να εγκαταλείψει τη στάση αδράνειας. Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και τα δυτικά κράτη οφείλουν να ασκήσουν πιέσεις στη νιγηριανή κυβέρνηση, ώστε να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία, να λάβει μέτρα για τη διερεύνηση των τελεσθέντων εγκλημάτων και την απονομή δικαιοσύνης και να προστατεύσει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Η μη αναγνώριση των δεινών που υφίστανται οι χριστιανοί και η ατιμωρησία των θυτών οδηγεί στη διαιώνιση των εγκληματικών ενεργειών»[6].

Αλλά τι κάνει και η διεθνής κοινότητα γι’ αυτές τις φρικαλεότητες; Ο Gary L. Bauer, μέλος της αμερικανικής Διακομματικής Επιτροπής για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Επισημαίνει ότι η Νιγηρία έχει μετατραπεί σε “πεδίο θανάτου” για τους χριστιανούς. “Κάθε φορά που μια οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία, έχει την οδυνηρή επίγνωση ότι αυτή η επίσκεψη μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνει στη γη”, σημειώνει. Ωστόσο, η αντίδραση της Δύσης είναι υποτονική έως ανύπαρκτη. Οι εκκλήσεις προς τα Ηνωμένα Έθνη για προστασία των χριστιανικών πληθυσμών δεν έχουν βρει ανταπόκριση έως τώρα. Η μόνη αντίδραση, αν και χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, ήλθε από τις ΗΠΑ, το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συμπεριέλαβε για πρώτη φορά τη Νιγηρία στη λίστα των χωρών ειδικής παρακολούθησης το Δεκέμβριο του 2019 και ένα χρόνο αργότερα στις χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας λόγω εμπλοκής και ανοχής σε συνεχείς παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας»[7]!

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας του δυτικού «χριστιανικού» κόσμου να υπερασπίσει διωκόμενους χριστιανούς, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και κυρίως στις ισλαμοκρατούμενες χώρες, όπου γίνεται πραγματική γενοκτονία. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν πρόκειται απλά για αδιαφορία, αλλά για υλοποίηση οργανωμένου σχεδίου των σκοτεινών δυνάμεων εναντίον του Χριστιανισμού, το οποίο υλοποιούν οι κυβερνήσεις, ως πειθήνια όργανά τους! Όπως προαναφέραμε, η «ευαισθησία» τους εξαντλείται στην υπεράσπιση των «δικαιωμάτων» των ΛΟΑΤΚΙ, των ζώων, του περιβάλλοντος, όχι όμως και των Χριστιανών!

Κλείνοντας εκφράζουμε για πολλοστή φορά την ανησυχία μας για την αλματώδη επέκταση του Ισλάμ και στην πατρίδα μας. Όπως δείχνει η καθημερινή ειδησεογραφία, οι φοβέρες και οι επιθέσεις είναι γεγονός και στην Ελλάδα. Το έχουμε γράψει ξανά και το επαναλαμβάνουμε: Φιλήσυχο Ισλάμ δεν υπάρχει. Απλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την εκδήλωση εκτεταμένων βιαιοπραγιών, οι οποίες είναι «καθήκον» κάθε μουσουλμάνου, που προέρχεται από σαφέστατες επιταγές του Κορανίου! Μια από τις αποδείξεις αυτού, ο μουεζίνης της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος  εμφανίζεται στον άμβωνα κρατώντας και κραδαίνοντας γιαταγάνι, το οποίο συμβολίζει τον βίαιο αφανισμό ημών των «απίστων»!

 

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και  των Παραθρησκειών

 

[1]https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-ayries-dioxeis-ton-christianon-ste-niyeria_gr_611e03d6e4b0e8ac791a887d

[2] Όπου ανωτέρω

[3] Όπου ανωτέρω

[4] Όπου ανωτέρω

[5] Όπου ανωτέρω

[6] Όπου ανωτέρω

[7] Όπου ανωτέρω